ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ; ΤΟ ΣτΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.

Η Ελλάδα, είναι ίσως το μοναδικό κράτος (ή έστω από τα ελάχιστα υπανάπτυκτα κράτη) στον κόσμο που δεν έχει συνταγματικό δικαστήριο. Αυτό είναι μια από τις αιτίες της νομιμοποιημένης διαφθοράς στην Ελλάδα και της πτώχευσης του κράτους.
Η διαφθορά στην Ελλάδα, ξεκινά από τους ίδιους τους νόμους. Όμως η ελληνική παρασιτική
ολιγαρχία και το εθελόδουλο πολιτικό της σύστημα επιμένουν και δεν θέλουν με τίποτα να συστήσουν συνταγματικό δικαστήριο. Θέλουν να φτιάχνουν νόμους μόνο για τα συμφέροντά τους, κατά παράβαση κάθε έννοιας συντάγματος. Ταυτόχρονα, πολλοί κρατικοδίαιτοι συνταγματολόγοι και διάφοροι άλλοι κρατικοδίαιτοι πνευματικοί ταγοί του λαού, επιμένουν ότι είναι καλύτερα να μην έχει η Ελλάδα συνταγματικό δικαστήριο!!!!
Σε ότι αφορά το ΣτΕ, αυτό είναι ένα κοινό ανώτατο διοικητικό δικαστήριο. Μπορεί να κήρυξε προχθές αντισυνταγματική και παράνομη την μη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, αλλά η ισχύς της απόφασής του αφορά μόνο τους 13 πολίτες που προσέφυγαν ενώπιόν του και κανέναν άλλον. Και αυτό συμβαίνει με κάθε απόφαση του ΣτΕ. Επομένως, ουδόλως ανησυχεί η εκάστοτε κυβέρνηση με τις αποφάσεις του. Το πολύ πολύ, αν υπάρξει κατακραυγή, να φτιάξει έναν άλλο νόμο που θα ικανοποιεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας με άλλον τρόπο.
Αντίθετα, εάν υπήρχε συνταγματικό δικαστήριο, αυτό επιλαμβάνεται άμεσα ενός νόμου, ακόμα και μόλις τον ψηφίσει η βουλή, είτε αυτεπάγγελτα, είτε κατόπιν σχετικού ερωτήματος και εφόσον κρίνει έναν νόμο αντισυνταγματικό, τότε ο νόμος είναι άκυρος άμεσα για όλους τους Έλληνες. Φυσικά το δικαίωμα να κρίνουν αντισυνταγματικό ένα νόμο, για την συγκεκριμένη υπόθεση που κρίνουν, εξακολουθεί να υπάρχει και σε όλους τους απλούς δικαστές.
Ε, αυτό ακριβώς δεν θέλουν η παρασιτική κρατικοδίαιτη οικονομική ολιγαρχία και το εντολοδόχο της πολιτικό σύστημα. Θέλουν να κερδίζουν όσο χρόνο επιθυμούν, προκειμένου να ικανοποιούνται τα συμφέροντα για τα οποία γίνονται οι νόμοι.
Αυτό φίλοι μας, είναι ένα από τα πολλά πράγματα που πρέπει να αλλάξουν, αν θέλουμε να έχουμε μέλλον. http://hassapis-peter.blogspot.gr