Η παρασκηνιακή μάχη για τα ηλεκτρονικά «φρουτάκια»

Ο Αντώνης Στεργιώτης, από την περασμένη άνοιξη που ανέλαβε πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας
και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), βρέθηκε στο κέντρο του κυκλώνα, ειδικά μετά την απόφασή του να αυστηροποιήσει τον κανονισμό για τα ηλεκτρονικά «φρουτάκια», τα περίφημα VLT (Video Lottery Machines).
Ύστερα από αυτό, ο ΟΠΑΠ δήλωσε ότι παγώνει την επένδυση και κινήθηκε νομικά εναντίον της Επιτροπής.
«Ανέμενα τι θα επακολουθούσε γιατί ξέρω ότι είναι πολλά τα λεφτά σε αυτήν την αγορά με τα αντιτιθέμενα συμφέροντα» μας υποδέχεται ο κ. Στεργιώτης στο γραφείο του στην Αχαρνών.
Πρώην ανώτατο επιχειρηματικό στέλεχος και μέχρι το 2012 διευθύνων σύμβουλος του Καζίνου Λουτρακίου, αντικατέστησε τον περασμένο Μάρτιο στην Επιτροπή τον Ευγένιο Γιαννακόπουλο, στενό συνεργάτη επί χρόνια του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ηλεκτρονικά «φρουτάκια», πρακτορεία ΟΠΑΠ, διαδικτυακό στοίχημα, νόμιμα αλλά και παράνομα καζίνα.
Ένας κλάδος επικίνδυνος και ευαίσθητος από τη φύση του, ένα τραπέζι πόκερ στο οποίο κάθονται -ή επιθυμούν να κάτσουν- οι ισχυρότεροι επιχειρηματίες της χώρας και όχι μόνο.
Η θητεία του Στεργιώτη στην ανεξάρτητη αρχή λήγει στις 19 Δεκεμβρίου και παραμένει άγνωστο αν θα ανανεωθεί, καθώς η παρασκηνιακή μάχη έχει ανάψει.
• Η διοίκηση του ΟΠΑΠ έχει ήδη προσφύγει εναντίον της Επιτροπής στο διαιτητικό δικαστήριο του Λονδίνου, διεκδικώντας 1 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα, μηνυτήρια αναφορά εναντίον σας κατέθεσαν ιδιοκτήτες πρακτορείων. Ποια είναι η απάντησή σας;
Η μηνυτήρια αναφορά είναι τελείως προσχηματική και απαράδεκτη. Είναι αστειότητα οι διοικητικές πράξεις να προσβάλλονται ως κακουργήματα, όχι σε αστικό αλλά σε ποινικό επίπεδο, αποτελεί άσκηση πίεσης -για να μην πω κάτι χειρότερο- προς την Επιτροπή και για το μέλλον. Δεν ξέρω πόσοι είναι αυτοί οι κύριοι (σ.σ. οι μηνυτές) - μας είπε ο ΟΠΑΠ ότι είχε συμβληθεί με 120 ιδιώτες οι οποίοι θα άνοιγαν πρακτορεία με VLT. H ΕΕΕΠ έχει να κάνει με παρόχους, δηλαδή με εταιρείες που έχουν άδεια από το Ελληνικό Δημόσιο να ασκούν παίγνια. Καζίνα, λαχεία, ιππόδρομος, ΟΠΑΠ. Με τα καταστήματα και τα δίκτυά τους δεν έχουμε σχέση. Αν όσοι συμβλήθηκαν με τον ΟΠΑΠ έκαναν επενδύσεις, όπως λένε, και καταστράφηκαν, ας στραφούν ενάντια στον ΟΠΑΠ που έχει σταματήσει το πρότζεκτ.
Η αποκαλυπτική συνέντευξη του πρόεδρου της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και τον Κώστα Ζαφειρόπουλο στο φύλλο που κυκλοφορεί σήμερα, 14 Δεκεμβρίου 2015.  http://www.efsyn.gr