Ερχεται «λυπητερή» για 215 χιλιάδες Αθηναίους - Τι θα πληρώσουν

Νέα... λυπητερή περιμένει χιλιάδες Αθηναίους καθώς ο δήμος ξεκινά εκστρατεία είσπραξης απλήρωτων προστίμων.

Συνολικά έχουν συγκεντρωθεί 215.000 απλήρωτες κλήσεις και αναμένεται να αποσταλούν τα αντίστοιχα ραβασάκια στους κατόχους αυτοκινήτων και μοτοσικλετών για να πληρώσουν.
Μάλιστα τα πρόστιμα αναμένεται να είναι προσαυξημένα καθώς έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο ο παραβάτης δικαιούται να πληρώσει χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις.
Τα πρόστιμα για παραβάσεις του ΚΟΚ είτε από τη Δημοτική Αστυνομία είτε από την Τροχαία έχουν επιβληθεί εδώ και χρόνια. Είναι κλήσεις από το 2011 και μετά, ενώ οι περισσότερες είναι για το διάστημα από το 2011 ως το 2013.
Φυσικά τα πρόστιμα αυτά θα είναι προσαυξημένα σε σχέση με μια απλή χρήση καθώς έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο ο παραβάτης δικαιούται να πληρώσει χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις και έτσι όσοι έχουν αφήσει απλήρωτη κλήση θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πληρώσουν και το σχετικό... καπέλο.
Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ενώ ως το 2013 οι κλήσεις ήταν 160.000 από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και μετά ο αριθμός των κλήσεων, και φυσικά ο ρυθμός με τον οποίο επιβάλλονταν δεν μειώθηκε καθόλου, παρά την απουσία των δημοτικών αστυνομικών από τους δρόμους.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο πρόκειται να συζητήσει, ανάμεσα στα άλλα θέματα, για την απευθείας ανάθεση στην εταιρεία μηχανογράφησης του δήμου (ΔΑΕΜ) του έργου, μέσω του οποίου δεν πλήρωσαν τα πρόστιμα που τους επέβαλε η  Δημοτική Αστυνομία είτε η ΕΛΑΣ. http://www.imerisia.gr