Φανταστική και πανεύκολη τούρτα τριπλής σοκολάτας με μόνο 4 υλικά

Μια πανεύκολη συνταγή με 4 μόνο υλικά για μια υπέροχη τούρτα τριπλής σοκολάτας. Μια τούρτα με σοκολάτες, κουβερτούρας,
γάλακτος και λευκή σοκολάτα για τους λάτρεις της σοκολάτας.

Υλικά


•250 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
•275 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σπασμένη σε κομμάτια
•300 γρ. γρ. σοκολάτα λευκή, σπασμένη σε κομμάτια
•550 γρ. κρέμα γάλακτος [200 γρ. + 200 γρ. + 150 γρ. -κάθε δόση σε διαφορετικό μπολ]

Εκτέλεση

Παίρνω μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα του κέικ ή αντίστοιχη μικρή στρογγυλή φορμίτσα και τοποθετώ εσωτερικά με ένα μεγάλο κομμάτι από διάφανη μεμβράνη, το οποίο εφαρμόζω καλά στις γωνίες και στα τοιχώματα της φόρμας. Φροντίζω ώστε οι άκρες της μεμβράνης να εξέχουν καλά από τα χείλη της φόρμας.

Μοιράζω τα 3 είδη σοκολάτας σε 3 διαφορετικά μεγάλα μπολ. Ζεσταίνω τα πρώτα 200 γρ. κρέμα γάλακτος σε μια μέτρια κατσαρόλα, μέχρι να κάψει, χωρίς όμως να την αφήσω να πάρει βράση. Την αδειάζω στο μπολ με τη σπασμένη κουβερτούρα και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να φτιάξω ένα παχύ, πυκνόρρευστο μείγμα. Το αδειάζω στη μακρόστενη φόρμα, ισιώνω την επιφάνεια και βάζω τη φόρμα στην κατάψυξη για 20 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί κάπως το μείγμα.

Ζεσταίνω τα άλλα 200 γρ. κρέμας γάλακτος και την αδειάζω στο μπολ με τη σπασμένη σοκολάτα γάλακτος. Ανακατεύω καλά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Βγάζω τη φόρμα από την κατάψυξη και αδειάζω το λιωμένο μείγμα σοκολάτας γάλακτος επάνω στο σχεδόν στερεοποιημένο μείγμα κουβερτούρας. Ξαναβάζω τη φόρμα στην κατάψυξη για άλλα 20 λεπτά.

Τέλος ζεσταίνω τα 150 γρ. κρέμας γάλακτος που έχουν απομείνει και τη ρίχνω στο μπολ με τη σπασμένη λευκή σοκολάτα, ανακατεύοντας καλά, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει. Βγάζω τη φόρμα από την κατάψυξη και αδειάζω τη λιωμένη λευκή σοκολάτα στην στερεοποιημένη σοκολάτα γάλακτος.

Σκεπάζω τη φόρμα με τις άκρες της διάφανης μεμβράνης που εξέχει από τα τοιχώματα και βάζω το γλυκό στο ψυγείο για 5 ώρες, μέχρι να σφίξουν καλά όλα τα μείγματα σοκολάτας και να γίνουν διακριτά μεταξύ τους στρώματα.

Όταν πρόκειται να σερβίρω, αναποδογυρίζω τη φόρμα για να ξεφορμαριστεί το γλυκό, αφαιρώ με προσοχή τη μεμβράνη και διακοσμώ την τουρτίτσα με σοκολατάκια ή ζαχαρωτά της αρεσκείας μου. Κόβω σε φέτες και σερβίρω.


sintayes.gr