Έκανε τον μάνατζερ γνωστής εταιρίας εσωρούχων και είχε γδύσει 450 κορίτσια

Σωρεία υποθέσεων παραβίασης απορρήτου και υποκλοπής προσωπικών δεδομένων (αισθησιακών φωτογραφιών)
σε βάρος γυναικών νεαρής ηλικίας εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ένας...
27χρονος αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί εντός ορίων του αυτοφώρου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες και μηνύσεις από νεαρές γυναίκες και γνωστή εταιρία εσωρούχων, που περιήλθαν στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από το 2014.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, άγνωστος χρήστης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας κάθε φορά διαφορετικά προφίλ προσέγγιζε ως συνεργάτης εταιρίας εσωρούχων, γυναίκες νεαρές ηλικίας προκειμένου να εργαστούν ως μοντέλα στην προώθηση καινούργιων εσωρούχων.

Μάλιστα για να πείθει τις γυναίκες νεαρής ηλικίας, τους υποσχόταν απατηλά υψηλή χρηματική αμοιβή κυμαινόμενη από 350 έως 1.000 ευρώ ανάλογα με τη φωτογράφιση. Παράλληλα όμως απαιτούσε από εκείνες την αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βιογραφικού σημειώματος με διάφορα στοιχεία, μεταξύ άλλων σωματικές διαστάσεις καθώς και αυτοφωτογραφήσεις τους με εσώρουχα ή ημίγυμνες, ως δείγματα, προκειμένου να αξιολογηθούν και από έτερο συνεργάτη.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε πολύμηνη ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης και επακολούθησε αλληλογραφία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών σε Ελλάδα και ΗΠΑ, από όπου και προέκυψε η εμπλοκή 27χρονου Έλληνα στην υπόθεση.

Σημειώνεται μάλιστα ότι προκειμένου ο δράστης να διαφύγει τον εντοπισμό του, καθ’ όλη τη διάρκεια της παράνομης δραστηριότητας του, απέκρυπτε τα ηλεκτρονικά του ίχνη κάνοντας χρήση ελεύθερων σημείων πρόσβασης διαδικτύου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες στο σπίτι του 27χρονου στην Έδεσσα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός Η/Υ, συσκευή tablet και φορητό αποθηκευτικό μέσο (usb stick), στα οποία ήταν αποθηκευμένες χιλιάδες αισθησιακές φωτογραφίες κατηγοριοποιημένες τουλάχιστον (32) γυναικών, μεταξύ των οποίων και των νεαρών, που κατήγγειλαν το περιστατικό στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν αρμοδίως, για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ σημειώνεται ότι ο δράστης απουσίαζε από την οικία του και αναζητείται να συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου.

Η δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε θα επανυποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

newsbeast.gr