ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΛΕΘΡΟ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η επίθεση στο ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου! Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με
χαρακτηριστική ταχύτητα και συνέπεια προωθεί την πολιτική των συμφερόντων του κεφαλαίου, συνθλίβοντας εργάτες, μικρούς αγρότες, αυτοαπασχολούμενους. Έχει εξαπολύσει έναν καταιγισμό ψεμάτων και παραπληροφόρησης για να καλύψει το νέο της έγκλημα σε βάρος του λαού, με την ολοκλήρωση της κατεδάφισης του δημόσιου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης. Στόχος της κυβέρνησης - εργοδοσίας - Ε.Ε. είναι κράτος και εργοδοσία να μη συμμετέχουν στην κοινωνική ασφάλιση, να μην υπάρχει καμιά προστασία για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, να μετατραπεί η ασφάλιση από κοινωνική σε ατομική υπόθεση του καθενός.
             Αυτή είναι η κεντρική κατεύθυνση που έχει χαρακτεί με την Λευκή Βίβλο της Ε.Ε και υπηρέτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τους αντιασφαλιστικούς νόμους που πέρασαν. Η κυβέρνηση υλοποιεί το σύστημα των "τριών πυλώνων" (βασική σύνταξη φτώχειας, επαγγελματική ανταποδοτική σύνταξη και ιδιωτική ασφάλιση), που αποτελούν στρατηγικό σχέδιο όχι μόνο της Ε.Ε αλλά και του ΔΝΤ.
            Μας λένε για τη δήθεν μη "βιωσιμότητα" του ασφαλιστικού συστήματος ενώ διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις έχουν λεηλατήσει τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων (τζογάρισμα στο χρηματιστήριο, χρηματοδότηση μονοπωλείων κ.α.) με αποκορύφωμα το κούρεμα των αποθεματικών κατά 17 δις ευρώ με το "PSI".

ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ
            Η Ε.Ε.  χρόνια πριν, προανήγγειλε την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων συνταξιοδοτικών συστημάτων. Οι δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος είναι χαρακτηριστικές: « η ιδιωτική ασφάλιση καλείται να καλύψει το κενό που αφήνει ο περιορισμός των παροχών του κοινωνικού κράτους, λειτουργώντας συμπληρωματικά προς αυτόν».

ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!

            Το Σωματείο μας σε ανοικτό διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε τη συμμετοχή στην απεργία, στις κατά τόπους συγκεντρώσεις του Π.Α.ΜΕ.


ΘΗΒΑ 11:00
ΠΛΑΤΕΙΑ

ΟΙΝΟΦΥΤΑ 10:00
ΠΛΑΤΕΙΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ 10:30
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ΑΘΗΝΑ 10:00
ΟΜΟΝΟΙΑ