Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πάρτε κύριε... λιμάνι

Και ενώ σήμερα το μεσημέρι «κληρώνει» για το λιμάνι του
Πειραιά, καθώς αναμένεται να ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές που έχουν κατατεθεί για την απόκτηση των μετοχών του ΟΛΠ, χθες εν μέσω απρόβλεπτων γεγονότων αποφασίστηκε η κρίσιμη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΛΠ, που ξεκίνησε μεν αλλά δεν ολοκληρώθηκε, να συνεχιστεί την Πέμπτη.
Ωστόσο τα μέλη του Δ.Σ. συμφώνησαν ομόφωνα ότι δεν έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία αναδιαπραγμάτευσης της Σύμβασης Παραχώρησης Ελληνικού Δημοσίου-ΟΛΠ.
Ενα τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο λιμάνι λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι, ώρα που είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει η συνεδρίαση, έφερε τα πάνω-κάτω καθώς το κτίριο του ΟΛΠ εκκενώθηκε αφού έπρεπε να γίνουν έλεγχοι. Αστυνομία και Λιμενικό έλεγξαν όλους τους χώρους του χωρίς τελικά να βρεθεί κάτι το ύποπτο και περίπου στις 3.30 ξεκίνησε η συνεδρίαση, η οποία εξελίχθηκε σε θυελλώδη.
Τα μέλη του Δ.Σ., όσα ήταν παρόντα, καθώς ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ αποχώρησε μετά την καθυστέρηση που προέκυψε από το τηλεφώνημα για βόμβα επικαλούμενος επαγγελματικές υποχρεώσεις, ενώ απουσίαζε επίσης και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, διατύπωσαν τον προβληματισμό και τη θέση ότι «από τα στοιχεία της αλληλογραφίας μεταξύ ΟΛΠ και εκπροσώπων του Ελληνικού Δημοσίου δεν έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία αναδιαπραγμάτευσης της ισχύουσας σύμβασης, σύμφωνα με τους όρους αυτής».
Ωστόσο απόφαση δεν ελήφθη, καθώς με οριακή πλειοψηφία (6-5) κρίθηκε ότι για νομικούς λόγους (κωλύματα) το θέμα θα έπρεπε να συζητηθεί σε νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. που ορίστηκε για την Πέμπτη.
Ακόμα όμως και η θέση αυτή, που διατυπώθηκε ως προβληματισμός και όχι ως τελική απόφαση, κρίνεται πολύ σοβαρή, καθώς μία ημέρα πριν ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές τα μέλη του Δ.Σ. συμφωνούν ότι δεν έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία αναδιαπραγμάτευσης της Σύμβασης Παραχώρησης.
Αυτός προφανώς ήταν και ο λόγος που το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν επιθυμούσε να πραγματοποιηθεί χθες η συνεδρίαση του Δ.Σ., καθώς γνώριζε ότι τα αποτελέσματά της δεν θα ήταν θετικά.

Και επιστολή... βόμβα

Να σημειωθεί ότι καθοριστικό ρόλο στη θέση αυτή των μελών του Δ.Σ. έπαιξε και μια επιστολή-βόμβα, που εστάλη από τον πρώην πρόεδρο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη, ο οποίος μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι «τα όσα διαλαμβάνονται στο σημείο ΣΤ της σελίδας 4 του κειμένου της δήθεν Σύμβασης Παραχώρησης Ελληνικού Δημοσίου-ΟΛΠ, το οποίο επισήμως επιδόθηκε πλέον στον ΟΛΠ και στους “επενδυτές”, είναι κατασκευασμένα από άγνωστα τρίτα άτομα ή συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ και δεν αποτελούν προϊόν διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και του ΟΛΠ βάσει των όρων της ισχύουσας Σύμβασης του 2002, την οποία φυσικά γνωρίζω καλά αφού ως υπουργός Ναυτιλίας τότε την έχω υπογράψει (13.2.2002)».
Για όλα αυτά που συνέβησαν χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, δυσαρεστημένος εμφανίζεται και ο ίδιος ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, καθώς συνεργάτες του σχολίαζαν πως «είναι θλιβερό και ανησυχητικό το γεγονός ότι το Δ.Σ. του ΟΛΠ επιχειρήθηκε να εμποδιστεί από ένα απειλητικό ανώνυμο τηλεφώνημα να επιτελέσει τον νόμιμο θεσμικό του ρόλο. Ελπίζουμε ότι αυτό δεν είναι παρά μόνο μια ατυχής παρένθεση».
Μια πολύ σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε και η ΟΜΥΛΕ στην οποία αναφέρει ότι «με αφορμή περίεργη φάρσα περί τοποθέτησης βόμβας στο κτίριο του ΟΛΠ και έρευνας από την αστυνομία, ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ βρήκε την ευκαιρία να αποχωρήσει από το Δ.Σ. του ΟΛΠ» και προσθέτει πως το Δ.Σ. του ΟΛΠ αποφάνθηκε ομόφωνα ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της αλληλογραφίας μεταξύ ΟΛΠ και Ελληνικού Δημοσίου δεν έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία αναδιαπραγμάτευσης της Σύμβασης Παραχώρησης.
Επειτα από αυτές τις εξελίξεις οι συνδικαλιστές επισημαίνουν ότι «είναι πλέον φανερό πως η κατάθεση για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών βρίσκεται στον αέρα, αφού στηρίζεται σε αυθαίρετα και αναληθή στοιχεία. Με αυτόν τον τρόπο αποκαλύπτεται η σκανδαλώδης συναλλαγή μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Cosco».http://www.efsyn.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ειδικοί κατέγραψαν 46 αρνητικές συνέπειες των social media

Νέα μελέτη προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για τις επιπτώσεις από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Είναι αναμφισβήτητο ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έφεραν πολυεπίπεδες μεταβολές και μικρές αλλά και μεγάλες επαναστάσεις σε κάθε τομέα της προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

«Ταφόπλακα» στις λαϊκές αγορές από τον Άδωνι!

Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο Πισσαρίδη, που οδηγεί στον αφανισμό τις μικρές επιχειρήσεις των αγροτών – παραγωγών Νέο γύρο σφοδρών αντιδράσεων προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που αλλάζει άρδην το τοπίο στις λαϊκές αγορές.

Πώς οι ανατιμήσεις αλλάζουν την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών

Μέχρι τον Μάρτιο του 2022 εκτιμάται ότι θα διαρκέσει η επίδραση των ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες, μεταφορικό και ενεργειακό κόστος στις τελικές τιμές των προϊόντων διατροφής.

Πανσέληνος στον Κριό στις 20 Οκτωβρίου - Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Στις 20 Οκτωβρίου 2021, η Πανσέληνος σχηματίζεται στο ζώδιο του Κριού. Πρόκειται για ένα πύρινο φεγγάρι που έρχεται να ρίξει φως σε θέματα που αφορούν το θάρρος, τον ανταγωνισμό, την επιθετικότητα, τον αυθορμητισμό, το Εγώ μας.

Στο φως οινοποιείο ηλικίας 1.500 ετών

Το οινοποιείο 1.500 ετών που βρέθηκε στο Ισραήλ, ήταν μια επιχείρηση βιομηχανικής κλίμακας που παρήγαγε μισό εκατομμύριο γαλόνια ετησίως, για τους πότες της Μεσογείου. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους της Αρχής Αρχαιοτήτων του Ισραήλ, έφτιαχνε μερικά από τα καλύτερα κρασιά της Μεσογείου της βυζαντινής εποχής.

Oι κωδικοί ΟΣΔΕ ανά Περιφέρεια που δίνουν τα επιπλέον 29 μόρια στους υποψήφιους Νέους Αγρότες 2021

Η συγκεκριμένη λίστα αφορά τα 12 μόρια (μέγιστο) που προσφέρει το κριτήριο του αρχικού προσανατολισμού της γεωργικής εκμετάλλευσης σε τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας και τα 17 μόρια (μέγιστο) σύμφωνα με το κριτήριο συμβολής του επιχειρηματικού σχεδίου σε στόχους και τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας.

Ρωσία- ΝΑΤΟ: Ένα προαναγγελθέν διαζύγιο

Του Δημήτρη Λιάτσου * Τελικά ολοκληρώνεται ένα «διαζύγιο» το οποίο είχε γίνει οφθαλμοφανές από το 2015. Η Μόσχα αποφάσισε να  απαντήσει στην πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ να απελάσει οκτώ συνεργάτες της μόνιμης ρωσικής αντιπροσωπείας στην έδρα του Συνασπισμού, στις Βρυξέλλες.

Έδεσσα: «Λουκέτο» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού

Μεγάλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα , με τα κρούσματα να πληθαίνουν διαρκώς, τους εμβολιασμούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις  αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών να αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων .

Επιστρεπτέες προκαταβολές – Έρχεται ο λογαριασμός.Μέσω myAADE η ενημέρωση για ποσά επιστροφής

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ενημερωθούν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν λάβει Επιστρεπτέες Προκαταβολές για τα ποσά που οφείλουν και πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο.

σουφλέ σοκολάτας η πιο εύκολη συνταγή.

Υλικά: 125gr κουβερτούρα 1 κουταλιά βούτυρο 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη 1 κουταλιά αλεύρι 1 κουταλιά κακάο 1 αυγό 1 πρέζα γαρίφαλο