Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πάρτε κύριε... λιμάνι

Και ενώ σήμερα το μεσημέρι «κληρώνει» για το λιμάνι του
Πειραιά, καθώς αναμένεται να ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές που έχουν κατατεθεί για την απόκτηση των μετοχών του ΟΛΠ, χθες εν μέσω απρόβλεπτων γεγονότων αποφασίστηκε η κρίσιμη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΛΠ, που ξεκίνησε μεν αλλά δεν ολοκληρώθηκε, να συνεχιστεί την Πέμπτη.
Ωστόσο τα μέλη του Δ.Σ. συμφώνησαν ομόφωνα ότι δεν έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία αναδιαπραγμάτευσης της Σύμβασης Παραχώρησης Ελληνικού Δημοσίου-ΟΛΠ.
Ενα τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο λιμάνι λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι, ώρα που είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει η συνεδρίαση, έφερε τα πάνω-κάτω καθώς το κτίριο του ΟΛΠ εκκενώθηκε αφού έπρεπε να γίνουν έλεγχοι. Αστυνομία και Λιμενικό έλεγξαν όλους τους χώρους του χωρίς τελικά να βρεθεί κάτι το ύποπτο και περίπου στις 3.30 ξεκίνησε η συνεδρίαση, η οποία εξελίχθηκε σε θυελλώδη.
Τα μέλη του Δ.Σ., όσα ήταν παρόντα, καθώς ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ αποχώρησε μετά την καθυστέρηση που προέκυψε από το τηλεφώνημα για βόμβα επικαλούμενος επαγγελματικές υποχρεώσεις, ενώ απουσίαζε επίσης και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, διατύπωσαν τον προβληματισμό και τη θέση ότι «από τα στοιχεία της αλληλογραφίας μεταξύ ΟΛΠ και εκπροσώπων του Ελληνικού Δημοσίου δεν έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία αναδιαπραγμάτευσης της ισχύουσας σύμβασης, σύμφωνα με τους όρους αυτής».
Ωστόσο απόφαση δεν ελήφθη, καθώς με οριακή πλειοψηφία (6-5) κρίθηκε ότι για νομικούς λόγους (κωλύματα) το θέμα θα έπρεπε να συζητηθεί σε νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. που ορίστηκε για την Πέμπτη.
Ακόμα όμως και η θέση αυτή, που διατυπώθηκε ως προβληματισμός και όχι ως τελική απόφαση, κρίνεται πολύ σοβαρή, καθώς μία ημέρα πριν ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές τα μέλη του Δ.Σ. συμφωνούν ότι δεν έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία αναδιαπραγμάτευσης της Σύμβασης Παραχώρησης.
Αυτός προφανώς ήταν και ο λόγος που το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν επιθυμούσε να πραγματοποιηθεί χθες η συνεδρίαση του Δ.Σ., καθώς γνώριζε ότι τα αποτελέσματά της δεν θα ήταν θετικά.

Και επιστολή... βόμβα

Να σημειωθεί ότι καθοριστικό ρόλο στη θέση αυτή των μελών του Δ.Σ. έπαιξε και μια επιστολή-βόμβα, που εστάλη από τον πρώην πρόεδρο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη, ο οποίος μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι «τα όσα διαλαμβάνονται στο σημείο ΣΤ της σελίδας 4 του κειμένου της δήθεν Σύμβασης Παραχώρησης Ελληνικού Δημοσίου-ΟΛΠ, το οποίο επισήμως επιδόθηκε πλέον στον ΟΛΠ και στους “επενδυτές”, είναι κατασκευασμένα από άγνωστα τρίτα άτομα ή συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ και δεν αποτελούν προϊόν διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και του ΟΛΠ βάσει των όρων της ισχύουσας Σύμβασης του 2002, την οποία φυσικά γνωρίζω καλά αφού ως υπουργός Ναυτιλίας τότε την έχω υπογράψει (13.2.2002)».
Για όλα αυτά που συνέβησαν χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, δυσαρεστημένος εμφανίζεται και ο ίδιος ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, καθώς συνεργάτες του σχολίαζαν πως «είναι θλιβερό και ανησυχητικό το γεγονός ότι το Δ.Σ. του ΟΛΠ επιχειρήθηκε να εμποδιστεί από ένα απειλητικό ανώνυμο τηλεφώνημα να επιτελέσει τον νόμιμο θεσμικό του ρόλο. Ελπίζουμε ότι αυτό δεν είναι παρά μόνο μια ατυχής παρένθεση».
Μια πολύ σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε και η ΟΜΥΛΕ στην οποία αναφέρει ότι «με αφορμή περίεργη φάρσα περί τοποθέτησης βόμβας στο κτίριο του ΟΛΠ και έρευνας από την αστυνομία, ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ βρήκε την ευκαιρία να αποχωρήσει από το Δ.Σ. του ΟΛΠ» και προσθέτει πως το Δ.Σ. του ΟΛΠ αποφάνθηκε ομόφωνα ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της αλληλογραφίας μεταξύ ΟΛΠ και Ελληνικού Δημοσίου δεν έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία αναδιαπραγμάτευσης της Σύμβασης Παραχώρησης.
Επειτα από αυτές τις εξελίξεις οι συνδικαλιστές επισημαίνουν ότι «είναι πλέον φανερό πως η κατάθεση για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών βρίσκεται στον αέρα, αφού στηρίζεται σε αυθαίρετα και αναληθή στοιχεία. Με αυτόν τον τρόπο αποκαλύπτεται η σκανδαλώδης συναλλαγή μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Cosco».http://www.efsyn.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλέλια Ρένεση για Νέα Σμύρνη: «Μαζέψτε τα μαντρόσκυλα και σκύψτε το κεφάλι»

Η Κλέλια Ρένεση έχει αποδείξει επαλειμμένα πως είναι από τα δημόσια πρόσωπα που δε διστάζει να πει την άποψή της και συχνά παίρνει θέση για βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία εκφράζοντας τις σκέψεις της με αρκετά αιχμηρό τρόπο. Αφορμή για το νέο δημόσιο ξέσπασμα της ηθοποιού στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια αστυνομικής βία στη Νέα Σμύρνη.

Καταναλωτές: Η πανδημία άλλαξε για πάντα αγορές και πληρωμές

Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη για μία σειρά από αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, σε ό,τι αφορά τόσο τις αγορές όσο και τις πληρωμές. Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι η «μη επαφή» ήρθε για να μείνει. Από τη μια το 50% των καταναλωτών θα συνεχίσει να ψωνίζει online μόδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης καταστημάτων μόδας GLAMI, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 4.000 απαντήσεις, ενώ από την άλλη, το 93% των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών σε φυσικό κατάστημα γίνονται πλέον ανέπαφα, σύμφωνα με την Mastercard.

Με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια καλύπτονται με πάνελ 1.500 στρέμματα στον Δρυμό

Με «δέλεαρ» την προσφορά υψηλών τιµηµάτων για ετήσιο ενοίκιο που ανέρχονται στα 200 ευρώ το στρέµµα για συµβάσεις 25ετίας , µεσίτες οι οποίοι δρουν για λογαριασµό επενδυτών, «αλωνίζουν» την περιοχή και έχουν πείσει κυρίως ετεροαπασχολούµενους αγρότες κατόχους γης να π αραχωρήσουν τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά .

Σύννεφα στην αγορά...

«Μαύρα σύννεφα» αρχίζουν να μαζεύονται απειλητικά για την αγορά τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και άλλων περιοχών της ελληνικής περιφέρειας, σύμφωνα με τους θεσμικούς εκπροσώπους τους, καθώς οι φετινές θερινές εκπτώσεις εξελίσσονται απογοητευτικά, ιδιαίτερα για τα ελληνικά μικρά εμπορικά καταστήματα.

Ποια εμβόλια πρέπει να κάνει το κουτάβι μου...

Όταν γεννιούνται τα κουτάβια, βασίζονται πλήρως στα αντισώματα που παρέχονται στο μητρικό γάλα. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύονται από επιβλαβείς μικροοργανισμούς.

Παιδική παχυσαρκία και bullying: Δύο συγκοινωνούντα δοχεία με τραγικές συνέπειες

«Το παιδί μου είχε πάντα την τάση να έχει κιλά. Οποιος δεν γνωρίζει την εξάρτηση από το φαγητό, δεν μπορεί να καταλάβει, η ζάχαρη και το αλάτι είναι ναρκωτικά. Ετσι πάχυνε. Είχαμε δυσκολίες να βρούμε ρούχα, να φορέσει ένα φόρεμα που ήθελε, να ακολουθήσει τις παρέες, ακόμη και λόγω ταχύτητας στο βάδισμα, να κάνει γυμναστική. Ολα αυτά οδήγησαν το παιδί να κλειστεί μέσα γιατί έτσι αισθανόταν ψυχολογικά καλύτερα.

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Αυγούστου με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας...

ΚΡΙΟΣ 1ο δεκαήμερο Οι υποχρεώσεις θα είναι αρκετές μέσα στον μήνα όμως αυτό δεν θα σε πτοήσει στην περίοδο των διακοπών. Αντίθετα με τον γνωστό δυναμισμό σου θα βρεις τα πατήματα που χρειάζονται ώστε να κρατήσεις ισορροπία μεταξύ δουλειάς και ξεκούρασης. Ο Άρης στην Παρθένο στις αρχές του μήνα μπορεί να επιβαρύνει το πρόγραμμά σου,

Κατεχόμενα – Ισορροπίες και φόβοι μετά την κρίση στα Βαρώσια

Οριακή και εξαιρετικά δύσκολη χαρακτηρίζουν την κατάσταση στο Κυπριακό υψηλόβαθμες διπλωματικές πηγές με αφορμή τις ανακοινώσεις του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα Βαρώσια και το βλέμμα κυρίως στην επιμονή της Αγκυρας για αλλαγή της βάσης λύσης από ομοσπονδιακό μοντέλο σε μοντέλο δύο ανεξάρτητων κρατών.

Κυκλαδίτικη λαδένια πίτσα με κρεμμύδια, ντομάτες και ελιές από την Κίμωλο.

ΥΛΙΚΑ (για ένα ταψί διαμέτρου 35-40 εκ.) 450-500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 ml περίπου χλιαρό νερό 1 φακελάκι ξερή μαγιά 1 κ.γ. κοφτό αλάτι

Τι να κάνετε εάν ο σκύλος σας φοβάται το νερό...

Έχετε σίγουρα δει σκυλάκια-δεινούς κολυμβητές να κλέβουν την παράσταση ,όχι μόνο σε ταινίες αλλά και δίπλα σας σε κάποια παραλία! Ωστόσο υπάρχουν και τα σκυλάκια που φοβούνται το νερό. Πώς όμως θα μπορέσετε να μάθετε και στο δικό σας να κολυμπά χωρίς φόβο και πρωτίστως με ασφάλεια;