Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα κανάλια αγαπούν τον Κυριάκο... και ο Κυριάκος τα κανάλια

«Ποιος να το 'λεγε» έγραφε την Κυριακή το «Πρώτο Θέμα» στην
πρώτη του σελίδα. Και συνέχιζε: «Κυριάκος, θεαματική εκκίνηση». Προς επίρρωσιν των παραπάνω δημοσίευε και μια δημοσκόπηση, από εκείνες τις αξιόπιστες, που έδειχνε τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστά.
Την ίδια μέρα ο «Ελεύθερος Τύπος» έβρισκε πως έχουμε «Ανατροπή σκηνικού» με την εκλογή τού, ποιου άλλου, Κυριάκου. Το ίδιο και τα «Παραπολιτικά» το προηγούμενο Σάββατο.
«Η νέα ηγεσία της συντηρητικής παράταξης οφείλει να βάλει τη χώρα πάνω από το κόμμα και να πολιτευτεί με υπευθυνότητα» έγραφαν με τη σειρά τους και τα «Νέα» την επαύριο της εκλογής του Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Γενικώς το συγκρότημα του Σταύρου Ψυχάρη έδωσε τα ρέστα του για τον Κυριάκο - πρωτοπόροι στη σταυροφορία οι δημοσιογράφοι στον «Βήμα FM».
Τόσο πάθος υπέρ του Κυριάκου από τα συστημικά ΜΜΕ, ούτε τότε που βγήκε ο Σταύρος με το Ποτάμι. «Δεσμεύεται για μάχη κατά του λαϊκισμού» σημείωνε και η «Καθημερινή», που ως γνωστόν ανέκαθεν ήταν εναντίον του λαϊκισμού. «Είναι σημαντικό να πετύχει στην αποστολή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης» πρόσθετε η καλή εφημερίδα του Φαλήρου και θα μπορούσε να συμπληρώσει πως εμείς είμαστε εδώ για να τον βοηθήσουμε.
Τα συστημικά ΜΜΕ ψήφισαν: Κυριάκος Μητσοτάκης for president. Από τα κανάλια έως τις εφημερίδες και από τα ραδιόφωνα έως τα «μένουμε Ευρώπη» sites. Πανηγύριζε το Protagon, πανηγύριζε και η Huffington Post. Ολοι στη μάχη εναντίον του... λαϊκισμού, όλοι στην ανακήρυξη του νέου ηγέτη των μεταρρυθμίσεων.
Τα γραμμάτια πρέπει να ξεπληρώνονται όμως και ο Κυριάκος δεν είναι άνθρωπος που ξεχνάει (εκτός και αν πρόκειται για δώρα της Siemens).
Πολλώ δε μάλλον τώρα που η συγκυρία το απαιτεί, τώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει, όπως υποστηρίζει, τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, προκηρύσσοντας επιτέλους τις τηλεοπτικές άδειες. Τα υπάρχοντα κανάλια λοιπόν που απειλούνται βρήκαν τον καλύτερο σύμμαχο, τον πιο ένθερμο υποστηρικτή τους.
Δεν θα έπρεπε επομένως να δημιουργεί έκπληξη στην κυβέρνηση αλλά και στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και η άρνησή του να συναινέσει στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Από τη στιγμή που ο Κυριάκος συμπλέει με τα ΜΜΕ της διαπλοκής, δεν έχει κανέναν λόγο να συνεργαστεί με την κυβέρνηση βοηθώντας στην εξέλιξη της διαδικασίας.
Εστω και αν η συγκρότηση του ΕΣΡ, αλλά και των άλλων Ανεξαρτήτων Αρχών, θα έπρεπε να είναι υπεράνω κομμάτων και προσώπων - οι Ανεξάρτητες Αρχές βέβαια αποτελούν το θέμα μιας συζήτησης που κάποια στιγμή πρέπει να ανοίξει, γιατί με την ύπαρξή τους τίθεται ένα σοβαρό ζήτημα δημοκρατίας.
Το ΕΣΡ αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί. Από τα επτά μέλη του, μόνο ένα είναι ενεργό. Τρία άλλα απλώς δεν υπάρχουν (χηρεύουν οι θέσεις τους) και τρία ακόμα παύθηκαν τον Οκτώβριο με τροπολογία του Νίκου Παππά.
Βρισκόμαστε δηλαδή σε φάση αναζήτησης έξι ακόμα προσώπων ή οχτώ, για να είμαστε πιο ακριβείς, με τη νέα τροπολογία που κάνει το συμβούλιο από επταμελές εννεαμελές. Και όσο το ΕΣΡ δεν λειτουργεί, η αδειοδότηση των καναλιών δεν μπορεί να προχωρήσει. Μπλοκάρεται.
Μία από τις βασικές προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, το χτύπημα στα media της διαπλοκής, είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί. Και εδώ δεν υπάρχουν μνημονιακά εμπόδια, η τρόικα δεν έφερε ούτε φέρνει αντιρρήσεις.
Σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση τον Οκτώβριο, η αδειοδότηση των καναλιών περνάει απαραιτήτως μέσα από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
Οσο δεν υπάρχει ΕΣΡ και όσο δεν αλλάζει η νομοθεσία, η αδειοδότηση δεν μπορεί να προχωρήσει. Χωρίς τη συναίνεση της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να συγκροτηθεί το Συμβούλιο, μια και απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία των 4/5 στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.
Δεν βγαίνουν τα νούμερα άπαξ και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφασίσει να μην ψηφίσει. Κι εδώ που τα λέμε, δεν έχει και λόγο να το κάνει. Γιατί να στρώσει το χαλί στην κυβέρνηση;
Γιατί να τη βοηθήσει να υλοποιήσει την προεκλογική της υπόσχεση για πόλεμο εναντίον της διαπλοκής; Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δυσαρεστήσει τους σημερινούς καναλάρχες και τα δελτία ειδήσεων με τους λαοπρόβλητους παρουσιαστές τους, που τόσο αγώνα έκαναν υπέρ του; Να στενοχωρήσει τον Γιάννη Πρετεντέρη; Οχι δα. http://www.efsyn.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ειδικοί κατέγραψαν 46 αρνητικές συνέπειες των social media

Νέα μελέτη προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για τις επιπτώσεις από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Είναι αναμφισβήτητο ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έφεραν πολυεπίπεδες μεταβολές και μικρές αλλά και μεγάλες επαναστάσεις σε κάθε τομέα της προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

«Ταφόπλακα» στις λαϊκές αγορές από τον Άδωνι!

Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο Πισσαρίδη, που οδηγεί στον αφανισμό τις μικρές επιχειρήσεις των αγροτών – παραγωγών Νέο γύρο σφοδρών αντιδράσεων προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που αλλάζει άρδην το τοπίο στις λαϊκές αγορές.

Πώς οι ανατιμήσεις αλλάζουν την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών

Μέχρι τον Μάρτιο του 2022 εκτιμάται ότι θα διαρκέσει η επίδραση των ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες, μεταφορικό και ενεργειακό κόστος στις τελικές τιμές των προϊόντων διατροφής.

Πανσέληνος στον Κριό στις 20 Οκτωβρίου - Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Στις 20 Οκτωβρίου 2021, η Πανσέληνος σχηματίζεται στο ζώδιο του Κριού. Πρόκειται για ένα πύρινο φεγγάρι που έρχεται να ρίξει φως σε θέματα που αφορούν το θάρρος, τον ανταγωνισμό, την επιθετικότητα, τον αυθορμητισμό, το Εγώ μας.

Oι κωδικοί ΟΣΔΕ ανά Περιφέρεια που δίνουν τα επιπλέον 29 μόρια στους υποψήφιους Νέους Αγρότες 2021

Η συγκεκριμένη λίστα αφορά τα 12 μόρια (μέγιστο) που προσφέρει το κριτήριο του αρχικού προσανατολισμού της γεωργικής εκμετάλλευσης σε τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας και τα 17 μόρια (μέγιστο) σύμφωνα με το κριτήριο συμβολής του επιχειρηματικού σχεδίου σε στόχους και τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας.

Έδεσσα: «Λουκέτο» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού

Μεγάλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα , με τα κρούσματα να πληθαίνουν διαρκώς, τους εμβολιασμούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις  αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών να αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων .

Ρωσία- ΝΑΤΟ: Ένα προαναγγελθέν διαζύγιο

Του Δημήτρη Λιάτσου * Τελικά ολοκληρώνεται ένα «διαζύγιο» το οποίο είχε γίνει οφθαλμοφανές από το 2015. Η Μόσχα αποφάσισε να  απαντήσει στην πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ να απελάσει οκτώ συνεργάτες της μόνιμης ρωσικής αντιπροσωπείας στην έδρα του Συνασπισμού, στις Βρυξέλλες.

Καρέ χοιρινής μπριζόλας

ΥΛΙΚΑ (για 8 μερίδες)  1 καρέ χοιρινής μπριζόλας (περίπου 4 κιλά ενωμένα) Αλάτι, πιπέρι Για την επικάλυψη 4 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. μέλι 2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη

ΗΠΑ – Για πρώτη φορά στον κόσμο γιατροί συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο νεφρό από χοίρο

Χειρουργοί στη Νέα Υόρκη συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο – για πρώτη φορά στον κόσμο – ένα νεφρό που είχε αναπτυχθεί στο σώμα ενός γενετικά τροποποιημένου χοίρου. Το όργανο λειτούργησε κανονικά, κάτι που ανοίγει πιθανώς το δρόμο για μια νέα πηγή οργάνων προς μεταμόσχευση προερχόμενων από ζώα.

Διπλάσιος έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ στους αγρότες με την ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με την κατανάλωση

Διπλάσιος ο λογαριασμός της ΔΕΗ που φτάνει στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με τους παραγωγούς να καλούνται να πληρώσουν ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με το ποσό που αναλογεί στην κατανάλωσή τους ακόμα και μετά την έκπτωση ενέργειας 30%.