Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑΜΗΛΗ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ-ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΣΠΕΡΤ

Γράφει ο Κ.Π.
«….Το καθεστώς της καμαρίλας, των συμβούλων! «κολλητών» και «αρεστών» και των μικτών
παραγωγών! που πολλοί από τη σημερινή ιεραρχία, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε...
όλα τα προηγούμενα χρόνια και μάλιστα παρά τις εξαγγελίες, όταν έγιναν κυβέρνηση, αλλά ακόμα και σήμερα, ότι θα αξιοποιείται το ανθρώπινο δυναμικό και τα στελέχη των υπηρεσιών, δεν έχει εφαρμογή φαίνεται στην ΕΡΤ …. σε Ταγματάρχηδες και λοιπούς συνδαιτυμόνες». ΠΟΣΠΕΡΤ      

Με την ΕΡΤ έχουμε ασχοληθεί πολλές φορές και έχουμε καυτηριάσει πολλά από τα όσα περίεργα συμβαίνουν στον δημόσιο  ραδιοτηλεοπτικό φορά, και το μέγαρο της Αγίας!!! Με αφορμή την ανακοίνωση του προεδρείου της ΠΟΣΠΕΡΤ, που ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα επαναλειτουργίας του φορέα, μας έδωσε τροφή να ασχοληθούμε και πάλι.

Η χαμηλή τηλεθέαση και δισλειτουργία της ΕΡΤ έχει προβληματίσει το Μαξίμου, μετά και τις τελευταίες άστοχες επιλογές προσώπων σε επιτελικές και διευθυντικές θέσεις. Πιστεύουν ότι ο Ταγματάρχης δεν έφερε τα αποτελέσματα που περίμεναν!!!

Σήμερα στο ραδιομέγαρο δρουν τρεις διαφορετικές ομάδες και έχουν υπό τον ελεγχό τους την ΕΡΤ, μετά τις τοποθετήσεις κάποιων γενικών διευθυντών και διευθυντών, με εσωτερικό «διαγωνισμό!!!»

Συγκεκριμένα:

Για τη θέση του γενικού διευθυντή διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών υπήρξε μία υποψηφιότητα του κου Ευάγγελου Λουριδά, «στυλοβάτη» της ΔΤ και στη συνέχεια της ΝΕΡΙΤ ο οποίος τύγχανε της προστασίας Παντελή Καψή. Να σημειωθεί ότι η θέση αυτή είναι κορυφαία διότι αφορά τα οικονομικά, την οργάνωση και λειτουργία της ΕΡΤ. Ο κος Λουριδάς έχει τοποθετήσει τους δικούς του ανθρώπους και ελέγχει τον πιο νευραλγικό χώρο του φορέα.

Η δεύτερη ομάδα ανήκει στον Νίκο Μιχαλίτση γενικό διευθυντή έρευνας και τεχνολογίας. Υπήρξαν δύο υποψηφιότητες, αλλά η δεύτερη δεν είχε καμία τύχη. Ο κος Μιχαλίτσης ανήκει στον κυβερνητικό χώρο και απείχε από το μόρφωμα της ΔΤ και ΝΕΡΙΤ. Επανήλθε μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και διατηρεί φιλικούς δεσμούς με την κυβέρνηση. Έχει όμως περιορισμένες δυνατότητες και μόνο για τεχνικά θέματα. Μάλιστα πολλές φορές έρχεται σε σύγκρουση με τον κο Λουριδά που διαχειρίζεται το χρήμα. Ο νέος γενικός λειτουργεί με τη δική του ομάδα.

Η Τρίτη ομάδα, ανήκει στον Λάμπη Ταγματάρχη, που κάνει και χρέη γενικού περιεχομένου-προγράμματος(προσωρινά!!!) με το δικό του προσωπικό που έχει τοποθετήσει στις διάφορες υπηρεσίες, με επικεφαλής την κα Ζενοβία Σασλόγλου που έχει φέρει από το MEGA και είναι εξ΄απορρήτων του Διευθύνοντος, και υπεύθυνη για το πρόγραμμα και τις νέες παραγωγές με επιτροπές γλάστρες!!!

Να σημειώσουμε ότι από τους 20 διευθυντές και  προϊσταμένους που τοποθετήθηκαν, οι 12 υπηρέτησαν την πρώην ΔΤ-ΝΕΡΙΤ εκ των οποίων οι 9 στην ΔΤ. Από αυτούς οι 8 περίπου είναι επιρροής Μιχαλίτση.

Χαρακτηριστικός είναι και ο αδιαφανής τρόπος διορισμού διευθυντών, π.χ. Ο Ιωσήφ Νικολάου δεν είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για διευθυντική θέση, και εκλήθη να καταθέσει αίτηση δυο ημέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας με προτροπή του Λάμπη Ταγματάρχη, αφού ο άμεσα ενδιαφερόμενος Βαγγέλης Ιωάννου, έδωσε προτεραιότητα στην περιγραφή αγώνων Μπάσκετ και αποστολές, κάτι που δεν θα του επέτρεπε να κάνει σαν διευθυντής.

 Άλλη περίπτωση με τον Κώστα Σκαλτσά, που διορίστηκε στην ERT-World, χωρίς να έχει σχέση με το αντικείμενο. Τρίτη περίπτωση είναι του υπεύθυνου ασφαλείας που διορίστηκε στην νευραλγική θέση διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού!!! Τέτοιες τοποθετήσεις ονομάτων έχουμε πολλές στη διαθεσή μας!

 Να σημειώσουμε ότι η πλειοψηφία διευθυντών και προϊσταμένων που τοποθετήθηκαν έγινε με όρους αναξιοκρατίας. Τα περισσότερα άτομα είναι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από Λύκειο ή ΙΕΚ και ένα μικρό μέρος από ΤΕΙ και ελάχιστα με πανεπιστημιακά πτυχία. Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, τοποθέτησαν ελεγχόμενα «γλαστρόνια», παρακάμπτοντας πτυχιούχους με, Μάστερ, και κάποιοι με διδακτορικά, που υπηρετούν στο φορέα!

Με αυτή την ερμαφρόδιτη κατάσταση και δισλειτουργία του φορέα, στο Μαξίμου πιστεύουν, ότι η μέχρι τώρα πορεία της ΕΡΤ είναι αρνητική και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αξιοπιστία της δημόσιας ριαδιοτηλεόρασης. Ποια θα είναι αυτά; θα αποφασιστούν από το περιβάλλον «Παππά» όπως αναφέρουν οι πηγές μας!

Εντωμεταξύ, η διοίκηση του ραδιομεγάρου προσπαθώντας να βελτιώσει το προφίλ του καναλιού, προκήρυξε νέο διαγωνισμό για γενικό διευθυντή ενημέρωσης, προγράμματος και μουσικών συνόλων, για να δώσει φρέσκο «αέρα» στα δρώμενα της ΕΡΤ. Η τράπουλα όμως είναι σημαδεμένη αφού τα πρόσωπα έχουν ήδη ……επιλεγεί.

Μέσα στις επιλογές, κομματικές και μη, είναι και του γενικού μουσικών συνόλων Μίλτου Λογιάδη ο οποίος κατέχει 4 θέσεις σε δημόσιους φορείς. Καθηγητής στο Ιόνιο πανεπιστήμιο, διευθυντής στο Εθνικό Ωδείο, διευθυντής ΚΟΑ, διευθυντής Συμφωνικής Αθηνών.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ με μια σκληρή ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:

Μετά τις ρουσφετολογικές, με απόλυτη αδιαφάνεια και άκρως φεουδαρχικές –επομένως και άδικες – αρχικές τοποθετήσεις που είχαμε καταγγείλει, προχώρησαν σε νέο κύκλο διορισμών άσχετων και ακατάλληλων ανθρώπων σε θέσεις κλειδιά. Τώρα, χωρίς καν να αξιολογήσουν εργαζόμενους της ΕΡΤ, προκήρυξαν τυπικά και μόνο – την ώρα αυτών των εξαγγελιών- θέσεις για προσλήψεις προσωπικού ειδικών θέσεων και ειδικών αποστολών και που όλοι γνωρίζουμε ποιοι θα είναι, αφού μερικοί από αυτούς ήδη έχουν αναλάβει άτυπο έργο και είναι θαμώνες του 4ου ορόφου, ίσως και να εισπράττουν από 3 – 4 πηγές του δημοσίου και κάποιοι εξωτερικοί «σωτήρες», παντός καιρού. Οι δημιουργικές ασάφειες της προκήρυξης και ο τρόπος «αξιολόγησης», δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το αποτέλεσμα.

Το καθεστώς της καμαρίλας, των συμβούλων! «κολλητών» και «αρεστών» και των μικτών παραγωγών! που πολλοί από τη σημερινή ιεραρχία, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε όλα τα προηγούμενα χρόνια και μάλιστα παρά τις εξαγγελίες, όταν έγιναν κυβέρνηση, αλλά ακόμα και σήμερα, ότι θα αξιοποιείται το ανθρώπινο δυναμικό και τα στελέχη των υπηρεσιών, δεν έχει εφαρμογή φαίνεται στην ΕΡΤ …. σε Ταγματάρχηδες και λοιπούς συνδαιτυμόνες.

Όλοι γνωρίζουμε αυτό που είπε και ο Πρωθυπουργός, ότι «ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του», αναφερόμενος στις πράξεις του κ. Μητσοτάκη κι επειδή γνωρίζουμε ακόμα καλύτερα τον τρόπο, τη διαδικασία, τη λειτουργία της διοίκησης και του κονκλάβιου στην ΕΡΤ αλλά και του άτυπου κυβερνητικού διευθυντηρίου, που έχουν καταντήσει την ΕΡΤ να είναι ανυπόληπτη και έρμαιο στην κριτική του καθενός για τη λειτουργία της. Για τη μέχρι σήμερα αποτυχία τους, που δεν οφείλεται τόσο στην ακαταλληλότητά τους, αλλά στην εξυπηρέτηση της σκοπιμότητας, τους λέμε ότι :

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, που έχουν αποδείξει τον επαγγελματισμό τους, την αξιοπρέπειά τους, την αυταπάρνησή τους και τη θέλησή τους για πραγματική δημόσια ραδιοτηλεόραση, δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να παίρνει ….λάθος αποφάσεις, να είναι στο απυρόβλητο, να απαξιώνεται η ΕΡΤ και οι εργαζόμενοί της και να πληρώνουν το κόστος των επιλογών των συγκεκριμένων κέντρων αποφάσεων, που αποδέχεται ο αρμόδιος υπουργός αφού με τόσο επιμονή τα επέβαλε στην κατ’ ευφημισμόν ανεξάρτητη ΕΡΤ.

Ο κάθε εργαζόμενος, δεν μπορεί να έχει συνέπειες από τις επιλογές των άλλων, όταν δεν είναι συμμέτοχος σ’ αυτές τις αποφάσεις, ώστε το αποτέλεσμα να αφορά όλους και να γίνεται ευθύνη όλων, ιδιαίτερα μάλιστα για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, του πολιτισμού, της ψυχαγωγίας, της ενημέρωσης.

Έφτασε στο τέλος του, μετά από 9 μήνες, το άλλοθι για την ανασυγκρότηση της ΕΡΤ, ακόμα και η ανοχή ή η δυσαρέσκεια της κοινωνίας, απέναντι σε μια ΕΡΤ που δεν την ακολουθεί και της γυρίζει την πλάτη. Αν η κυβέρνηση κρίνει ότι δεν πρέπει ν’ αλλάξει το «θεάρεστο» έργο της διοίκησης, που παίρνει άριστα στην απαξίωσή της ΕΡΤ, ας τους αφήσουν να συνεχίσουν. Θα κρίνουμε λοιπόν κι εμείς από τις πράξεις της διοίκησης, που έχει τοποθετήσει η κυβέρνηση στην ΕΡΤ και η οποία φέρει ακέραια την ευθύνη.

Εμείς θα καταγγέλλουμε και θα αγωνιζόμαστε να το ανατρέψουμε, γιατί δεν μας αξίζει.
Είναι εύλογο να έχουμε αμφιβολία, λοιπόν για τις εξαγγελίες κυβέρνησης και Πρωθυπουργού, όταν στην ΕΡΤ δεν εφαρμόζονται και δεν πρόκειται να εφαρμοστούν, όπως φαίνεται από τις ενέργειες των υπευθύνων.

9 μήνες μετά απαιτούμε «ΣΤΟΧΟ, ΣΧΕΔΙΟ, ΟΡΑΜΑ», αξιοκρατία, ισονομία, διαφάνεια, στρατηγικό σχεδιασμό, καθηκοντολόγιο, ΓΚΠ, οικονομική αυτοτέλεια – ανεξαρτησία της ΕΡΤ.
Γιατί όπως επίσης γνωρίζουν όλοι «και οι κρίνοντες κρίνονται». http://fimotro.blogspot.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ειδικοί κατέγραψαν 46 αρνητικές συνέπειες των social media

Νέα μελέτη προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για τις επιπτώσεις από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Είναι αναμφισβήτητο ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έφεραν πολυεπίπεδες μεταβολές και μικρές αλλά και μεγάλες επαναστάσεις σε κάθε τομέα της προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

«Ταφόπλακα» στις λαϊκές αγορές από τον Άδωνι!

Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο Πισσαρίδη, που οδηγεί στον αφανισμό τις μικρές επιχειρήσεις των αγροτών – παραγωγών Νέο γύρο σφοδρών αντιδράσεων προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που αλλάζει άρδην το τοπίο στις λαϊκές αγορές.

Πώς οι ανατιμήσεις αλλάζουν την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών

Μέχρι τον Μάρτιο του 2022 εκτιμάται ότι θα διαρκέσει η επίδραση των ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες, μεταφορικό και ενεργειακό κόστος στις τελικές τιμές των προϊόντων διατροφής.

Πανσέληνος στον Κριό στις 20 Οκτωβρίου - Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Στις 20 Οκτωβρίου 2021, η Πανσέληνος σχηματίζεται στο ζώδιο του Κριού. Πρόκειται για ένα πύρινο φεγγάρι που έρχεται να ρίξει φως σε θέματα που αφορούν το θάρρος, τον ανταγωνισμό, την επιθετικότητα, τον αυθορμητισμό, το Εγώ μας.

Στο φως οινοποιείο ηλικίας 1.500 ετών

Το οινοποιείο 1.500 ετών που βρέθηκε στο Ισραήλ, ήταν μια επιχείρηση βιομηχανικής κλίμακας που παρήγαγε μισό εκατομμύριο γαλόνια ετησίως, για τους πότες της Μεσογείου. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους της Αρχής Αρχαιοτήτων του Ισραήλ, έφτιαχνε μερικά από τα καλύτερα κρασιά της Μεσογείου της βυζαντινής εποχής.

Oι κωδικοί ΟΣΔΕ ανά Περιφέρεια που δίνουν τα επιπλέον 29 μόρια στους υποψήφιους Νέους Αγρότες 2021

Η συγκεκριμένη λίστα αφορά τα 12 μόρια (μέγιστο) που προσφέρει το κριτήριο του αρχικού προσανατολισμού της γεωργικής εκμετάλλευσης σε τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας και τα 17 μόρια (μέγιστο) σύμφωνα με το κριτήριο συμβολής του επιχειρηματικού σχεδίου σε στόχους και τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας.

Ρωσία- ΝΑΤΟ: Ένα προαναγγελθέν διαζύγιο

Του Δημήτρη Λιάτσου * Τελικά ολοκληρώνεται ένα «διαζύγιο» το οποίο είχε γίνει οφθαλμοφανές από το 2015. Η Μόσχα αποφάσισε να  απαντήσει στην πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ να απελάσει οκτώ συνεργάτες της μόνιμης ρωσικής αντιπροσωπείας στην έδρα του Συνασπισμού, στις Βρυξέλλες.

Έδεσσα: «Λουκέτο» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού

Μεγάλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα , με τα κρούσματα να πληθαίνουν διαρκώς, τους εμβολιασμούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις  αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών να αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων .

Επιστρεπτέες προκαταβολές – Έρχεται ο λογαριασμός.Μέσω myAADE η ενημέρωση για ποσά επιστροφής

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ενημερωθούν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν λάβει Επιστρεπτέες Προκαταβολές για τα ποσά που οφείλουν και πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο.

σουφλέ σοκολάτας η πιο εύκολη συνταγή.

Υλικά: 125gr κουβερτούρα 1 κουταλιά βούτυρο 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη 1 κουταλιά αλεύρι 1 κουταλιά κακάο 1 αυγό 1 πρέζα γαρίφαλο