Τι λένε για το ασφαλιστικό οι «Μένουμε Ευρώπη»

Η Ν.Δ. και τα υπόλοιπα κόμματα της νεοφιλελεύθερης αντιπολίτευσης τηρούν σιγήν ιχθύος για το ασφαλιστικό. Θεωρούν, και με τη βοήθεια των καναλιών ενδεχομένως να ..
ελπίζουν βάσιμα, ότι ο κόσμος έχει ξεχάσει, όχι τόσο τις αλλεπάλληλες μειώσεις συντάξεων και τη διαρκή και οργανωμένη λεηλασία των Ταμείων, αλλά τις σημερινές και χθεσινές και πάγιες θέσεις τους για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις, όπως και όσα έχουν νομοθετήσει ήδη από χρόνια, τα οποία δημιουργούν σήμερα ένα ασφυκτικό πλαίσιο για την παρούσα κυβέρνηση.
Ωστόσο ο συρφετός με τις γραβάτες, οι «Μένουμε Ευρώπη» δηλαδή, βρίσκουν τρόπους για να εκφραστούν, αλλά και για να εξηγήσουν πώς εννοούν το «μένουμε Ευρώπη», ακόμα και όταν η πολιτική τους εκπροσώπηση κάνει το παγόνι. Και το εννοούν «όσοι έχουμε λεφτά μένουμε Ευρώπη όπου και νά “μαστε, π.χ. στη Βουλγαρία», για εσάς τους υπόλοιπους «μένετε Βαλκάνια».
Χθες, η ηλεκτρονική έκδοση του ΔΟΛ, που απηχεί το νεοφιλελεύθερο μπλοκ, το vima.gr, έτρεχε, τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ηλεκτρονική ψηφοφορία για το ασφαλιστικό. Αυτού του είδους οι μετρήσεις είναι ανεπίσημες και αστάθμιστες, δεν αντικατοπτρίζουν την κοινή γνώμη. Είναι ενδεικτικές. Είναι ενδεικτικές, όμως, των απόψεων των αναγνωστών του σάιτ.
Οι επιλογές μεταξύ των οποίων είχαν να διαλέξουν οι αναγνώστες του σάιτ στην ερώτηση «Τι προτιμάτε για τη λύση του ασφαλιστικού;», ήταν: «Οριζόντια μείωση των συντάξεων», «Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών» και η γνωστή επιλογή «Δεν ξέρω / Δεν απαντώ». Δεν προκαλεί εντύπωση, λοιπόν, ότι σχεδόν ένας στους δύο, το 46,59% (ή 1.592 ψήφοι) ζητούσαν «οριζόντια μείωση των συντάξεων».
Η «αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών» την οποία προτείνει η κυβέρνηση συγκέντρωνε το 28,94% (989 ψήφους), ενώ το «ΔΞ / ΔΑ» επέλεγαν το 24,47% (836 ψήφοι). Τι λένε λοιπόν πλειοψηφικά οι νεοφιλελεύθεροι διά της πλαγίας: Προκειμένου να μας αυξήσετε τις εργοδοτικές εισφορές, κόψτε καλύτερα οριζόντια τις συντάξεις.
Την ερχόμενη Τρίτη, όμως, συζητείται στη Βουλή το ασφαλιστικό σε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση. Και εκεί, το κρυφτούλι τελειώνει. Θα πρέπει όλοι να τοποθετηθούν.
http://sfairika.gr