Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θα έπρεπε ήδη να έχει απομακρυνθεί.

Διαβάζοντας τις προτάσεις που κατέθεσε στην «Αυγή» ο βουλευτής, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης,
δημιουργείται η εύλογη απορία ποιά ήταν η αφορμή και η αιτία που ο συγκεκριμένος πρώην δημοσιογράφος εντάχθηκε στις γραμμές ενός αριστερού κόμματος.
Το αλλοπρόσαλλο σχέδιο που πρότεινε για την παιδεία, συμπεριλαμβανομένων διδάκτρων για τους μαθητές, όχι μόνο θα είχε ως αποτέλεσμα να γυρίσει την Ελλάδα και την κοινωνία στις προ του 1964 εποχές (όταν η κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου κατήργησε τα δίδακτρα στα σχολεία), αλλά θα εισήγαγε τον πιο σκληρό νεοφιλελεύθερο δόγμα στον πιο ευαίσθητο κοινωνικό τομέα.
Οι προτάσεις του προφανώς δεν χωρούν ούτε στα πιο τρελά όνειρα ενός νεοφιλελεύθερου περιθωριακού πολιτικού, ενώ ευλόγως είναι εξοβελισταίες από το σύνολο (ελπίζουμε) του εγχώριου οργανωμένου πολιτικού συστήματος. Η δε Αριστερά, που πρωτοστάτησε ιστορικά στην δημοκρατική μεταρρύθμιση της παιδείας ως συστατικό της κοινωνικής δικαιοσύνης, φιλοξενεί στις τάξεις της τον εν λόγω πολιτευτή.
Πρόκειται για μια απλή «αποκοτιά» ενός πολιτικού στελέχους που απλώς έτυχε και μπήκε στα ψηφοδέλτια με τη δύναμη της αναγνωρισιμότητας; Ή μήπως υπάρχουν βαθύτερες παθογένειες στον ΣΥΡΙΖΑ, που τον κάνουν τελικά ευάλωτο σε τέτοιες συμπεριφορές και απόψεις;
Το δε χρονικό σημείο που εξέφρασε ο κ. Τριανταφυλλίδης τις απαράδεκτες προτάσεις του, αλλά και η εφημερίδα μέσω της οποίας επέλεξε να τις διοχετεύσει στην κοινωνία, προκαλούν πρόσθετα ερωτηματικά, τέτοια που στο τέλος οι ιθύνοντες θα κληθούν να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες.
Οι απόψεις του απορρίφθηκαν με ένα «τιτίβισμα» της υπεύθυνης Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, βασική δέσμευση της Αριστεράς. Προχωράμε σε περισσότερο και καλύτερο δημόσιο σχολείο» σχολίασε η Ράνια Σβίγκου. Ωστόσο η «ζημιά» έχει γίνει και δεν «μπαλώνεται» με κατόπιν εορτής απορριπτικές δηλώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε εν τη γεννέσει του κόμμα πολιτικής ενότητας και ουχί ιδεολογικής. Είτε πρόκειται για συνειδητή επιλογή της ηγεσίας του είτε για «αναγκαίο κακό» (η σχετική συζήτηση δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί σύντομα), το τέραστιο ατόπημα των απόψεων Τριανταφυλλίδη αναδεικνύει ένα ακόμα τεράστιο πρόβλημα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και που δεν εξαντλείται στα όρια της επικοινωνίας.
Η στελέχωσή του μηχανισμού του και μάλιστα της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας δίνουν την εικόνα ενός κόμματος, χωρίς πολιτική και ιδεολογική αρχή, μέση και τέλος. Περισσότερο με συνονθύλευμα μοιάζει αυτή η συλλογή στελεχών βάσει αναγνωρισιμότητας, παρά με έναν σύγχρονο κομματικό φορέα, που ευελπιστεί να λειτουργήσει ως αντιπαράδειγμα σε ευρωπαϊκή κλίμακα. Και αυτή η αντίληψη δεν περιορίζεται στα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έχει επεκταθεί ως νοοτροπία και στα σχήματα που προέκυψαν από τις τάξεις του.
Εντάξει, μπορεί να σκεφτεί κανείς υπερβολικά καλόπιστος, σε κόμματα που ακόμα δεν έχουν λάβει τα τελικά τους χαρακτηριστικά, τέτοια φαινόμενα μπορούν να εμφανιστούν πολλάκις. Το μεγάλο πρόβλημα, όμως, γιγαντώνεται όταν δεν υπάρχει η παραμικρή «κοφτερή» αντίδραση σε τέτοιου είδους λεγόμενα, που εκθέτουν όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ολόκληρο τον προοδευτικό κόσμο, που «μάτωσε» για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία.
Ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, με άλλα λόγια, θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί από βουλευτής μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ως ένδειξη αναγνώρισης ότι οι απόψεις του είναι αντίθετες με τις αξίες της Αριστεράς. Αφού όμως δεν φαίνεται να ορρωδεί μπροστά σε αυτή την ιστορική ευθύνη, θα έπρεπε να έχει απομακρυνθεί από τη θέση του με εντολή άνωθεν. Η αξιοπιστία της πολιτικής είναι πολύ σημαντικότερη, άλλωστε, από τον οποιονδήποτε 153ο βουλευτή.http://www.efsyn.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ειδικοί κατέγραψαν 46 αρνητικές συνέπειες των social media

Νέα μελέτη προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για τις επιπτώσεις από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Είναι αναμφισβήτητο ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έφεραν πολυεπίπεδες μεταβολές και μικρές αλλά και μεγάλες επαναστάσεις σε κάθε τομέα της προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

«Ταφόπλακα» στις λαϊκές αγορές από τον Άδωνι!

Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο Πισσαρίδη, που οδηγεί στον αφανισμό τις μικρές επιχειρήσεις των αγροτών – παραγωγών Νέο γύρο σφοδρών αντιδράσεων προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που αλλάζει άρδην το τοπίο στις λαϊκές αγορές.

Πώς οι ανατιμήσεις αλλάζουν την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών

Μέχρι τον Μάρτιο του 2022 εκτιμάται ότι θα διαρκέσει η επίδραση των ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες, μεταφορικό και ενεργειακό κόστος στις τελικές τιμές των προϊόντων διατροφής.

Πανσέληνος στον Κριό στις 20 Οκτωβρίου - Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Στις 20 Οκτωβρίου 2021, η Πανσέληνος σχηματίζεται στο ζώδιο του Κριού. Πρόκειται για ένα πύρινο φεγγάρι που έρχεται να ρίξει φως σε θέματα που αφορούν το θάρρος, τον ανταγωνισμό, την επιθετικότητα, τον αυθορμητισμό, το Εγώ μας.

Στο φως οινοποιείο ηλικίας 1.500 ετών

Το οινοποιείο 1.500 ετών που βρέθηκε στο Ισραήλ, ήταν μια επιχείρηση βιομηχανικής κλίμακας που παρήγαγε μισό εκατομμύριο γαλόνια ετησίως, για τους πότες της Μεσογείου. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους της Αρχής Αρχαιοτήτων του Ισραήλ, έφτιαχνε μερικά από τα καλύτερα κρασιά της Μεσογείου της βυζαντινής εποχής.

Oι κωδικοί ΟΣΔΕ ανά Περιφέρεια που δίνουν τα επιπλέον 29 μόρια στους υποψήφιους Νέους Αγρότες 2021

Η συγκεκριμένη λίστα αφορά τα 12 μόρια (μέγιστο) που προσφέρει το κριτήριο του αρχικού προσανατολισμού της γεωργικής εκμετάλλευσης σε τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας και τα 17 μόρια (μέγιστο) σύμφωνα με το κριτήριο συμβολής του επιχειρηματικού σχεδίου σε στόχους και τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας.

Ρωσία- ΝΑΤΟ: Ένα προαναγγελθέν διαζύγιο

Του Δημήτρη Λιάτσου * Τελικά ολοκληρώνεται ένα «διαζύγιο» το οποίο είχε γίνει οφθαλμοφανές από το 2015. Η Μόσχα αποφάσισε να  απαντήσει στην πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ να απελάσει οκτώ συνεργάτες της μόνιμης ρωσικής αντιπροσωπείας στην έδρα του Συνασπισμού, στις Βρυξέλλες.

Έδεσσα: «Λουκέτο» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού

Μεγάλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα , με τα κρούσματα να πληθαίνουν διαρκώς, τους εμβολιασμούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις  αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών να αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων .

Επιστρεπτέες προκαταβολές – Έρχεται ο λογαριασμός.Μέσω myAADE η ενημέρωση για ποσά επιστροφής

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ενημερωθούν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν λάβει Επιστρεπτέες Προκαταβολές για τα ποσά που οφείλουν και πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο.

σουφλέ σοκολάτας η πιο εύκολη συνταγή.

Υλικά: 125gr κουβερτούρα 1 κουταλιά βούτυρο 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη 1 κουταλιά αλεύρι 1 κουταλιά κακάο 1 αυγό 1 πρέζα γαρίφαλο