Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θα έπρεπε ήδη να έχει απομακρυνθεί.

Διαβάζοντας τις προτάσεις που κατέθεσε στην «Αυγή» ο βουλευτής, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης,
δημιουργείται η εύλογη απορία ποιά ήταν η αφορμή και η αιτία που ο συγκεκριμένος πρώην δημοσιογράφος εντάχθηκε στις γραμμές ενός αριστερού κόμματος.
Το αλλοπρόσαλλο σχέδιο που πρότεινε για την παιδεία, συμπεριλαμβανομένων διδάκτρων για τους μαθητές, όχι μόνο θα είχε ως αποτέλεσμα να γυρίσει την Ελλάδα και την κοινωνία στις προ του 1964 εποχές (όταν η κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου κατήργησε τα δίδακτρα στα σχολεία), αλλά θα εισήγαγε τον πιο σκληρό νεοφιλελεύθερο δόγμα στον πιο ευαίσθητο κοινωνικό τομέα.
Οι προτάσεις του προφανώς δεν χωρούν ούτε στα πιο τρελά όνειρα ενός νεοφιλελεύθερου περιθωριακού πολιτικού, ενώ ευλόγως είναι εξοβελισταίες από το σύνολο (ελπίζουμε) του εγχώριου οργανωμένου πολιτικού συστήματος. Η δε Αριστερά, που πρωτοστάτησε ιστορικά στην δημοκρατική μεταρρύθμιση της παιδείας ως συστατικό της κοινωνικής δικαιοσύνης, φιλοξενεί στις τάξεις της τον εν λόγω πολιτευτή.
Πρόκειται για μια απλή «αποκοτιά» ενός πολιτικού στελέχους που απλώς έτυχε και μπήκε στα ψηφοδέλτια με τη δύναμη της αναγνωρισιμότητας; Ή μήπως υπάρχουν βαθύτερες παθογένειες στον ΣΥΡΙΖΑ, που τον κάνουν τελικά ευάλωτο σε τέτοιες συμπεριφορές και απόψεις;
Το δε χρονικό σημείο που εξέφρασε ο κ. Τριανταφυλλίδης τις απαράδεκτες προτάσεις του, αλλά και η εφημερίδα μέσω της οποίας επέλεξε να τις διοχετεύσει στην κοινωνία, προκαλούν πρόσθετα ερωτηματικά, τέτοια που στο τέλος οι ιθύνοντες θα κληθούν να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες.
Οι απόψεις του απορρίφθηκαν με ένα «τιτίβισμα» της υπεύθυνης Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, βασική δέσμευση της Αριστεράς. Προχωράμε σε περισσότερο και καλύτερο δημόσιο σχολείο» σχολίασε η Ράνια Σβίγκου. Ωστόσο η «ζημιά» έχει γίνει και δεν «μπαλώνεται» με κατόπιν εορτής απορριπτικές δηλώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε εν τη γεννέσει του κόμμα πολιτικής ενότητας και ουχί ιδεολογικής. Είτε πρόκειται για συνειδητή επιλογή της ηγεσίας του είτε για «αναγκαίο κακό» (η σχετική συζήτηση δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί σύντομα), το τέραστιο ατόπημα των απόψεων Τριανταφυλλίδη αναδεικνύει ένα ακόμα τεράστιο πρόβλημα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και που δεν εξαντλείται στα όρια της επικοινωνίας.
Η στελέχωσή του μηχανισμού του και μάλιστα της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας δίνουν την εικόνα ενός κόμματος, χωρίς πολιτική και ιδεολογική αρχή, μέση και τέλος. Περισσότερο με συνονθύλευμα μοιάζει αυτή η συλλογή στελεχών βάσει αναγνωρισιμότητας, παρά με έναν σύγχρονο κομματικό φορέα, που ευελπιστεί να λειτουργήσει ως αντιπαράδειγμα σε ευρωπαϊκή κλίμακα. Και αυτή η αντίληψη δεν περιορίζεται στα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έχει επεκταθεί ως νοοτροπία και στα σχήματα που προέκυψαν από τις τάξεις του.
Εντάξει, μπορεί να σκεφτεί κανείς υπερβολικά καλόπιστος, σε κόμματα που ακόμα δεν έχουν λάβει τα τελικά τους χαρακτηριστικά, τέτοια φαινόμενα μπορούν να εμφανιστούν πολλάκις. Το μεγάλο πρόβλημα, όμως, γιγαντώνεται όταν δεν υπάρχει η παραμικρή «κοφτερή» αντίδραση σε τέτοιου είδους λεγόμενα, που εκθέτουν όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ολόκληρο τον προοδευτικό κόσμο, που «μάτωσε» για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία.
Ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, με άλλα λόγια, θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί από βουλευτής μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ως ένδειξη αναγνώρισης ότι οι απόψεις του είναι αντίθετες με τις αξίες της Αριστεράς. Αφού όμως δεν φαίνεται να ορρωδεί μπροστά σε αυτή την ιστορική ευθύνη, θα έπρεπε να έχει απομακρυνθεί από τη θέση του με εντολή άνωθεν. Η αξιοπιστία της πολιτικής είναι πολύ σημαντικότερη, άλλωστε, από τον οποιονδήποτε 153ο βουλευτή.http://www.efsyn.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλέλια Ρένεση για Νέα Σμύρνη: «Μαζέψτε τα μαντρόσκυλα και σκύψτε το κεφάλι»

Η Κλέλια Ρένεση έχει αποδείξει επαλειμμένα πως είναι από τα δημόσια πρόσωπα που δε διστάζει να πει την άποψή της και συχνά παίρνει θέση για βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία εκφράζοντας τις σκέψεις της με αρκετά αιχμηρό τρόπο. Αφορμή για το νέο δημόσιο ξέσπασμα της ηθοποιού στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια αστυνομικής βία στη Νέα Σμύρνη.

Καταναλωτές: Η πανδημία άλλαξε για πάντα αγορές και πληρωμές

Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη για μία σειρά από αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, σε ό,τι αφορά τόσο τις αγορές όσο και τις πληρωμές. Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι η «μη επαφή» ήρθε για να μείνει. Από τη μια το 50% των καταναλωτών θα συνεχίσει να ψωνίζει online μόδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης καταστημάτων μόδας GLAMI, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 4.000 απαντήσεις, ενώ από την άλλη, το 93% των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών σε φυσικό κατάστημα γίνονται πλέον ανέπαφα, σύμφωνα με την Mastercard.

Με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια καλύπτονται με πάνελ 1.500 στρέμματα στον Δρυμό

Με «δέλεαρ» την προσφορά υψηλών τιµηµάτων για ετήσιο ενοίκιο που ανέρχονται στα 200 ευρώ το στρέµµα για συµβάσεις 25ετίας , µεσίτες οι οποίοι δρουν για λογαριασµό επενδυτών, «αλωνίζουν» την περιοχή και έχουν πείσει κυρίως ετεροαπασχολούµενους αγρότες κατόχους γης να π αραχωρήσουν τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά .

Σύννεφα στην αγορά...

«Μαύρα σύννεφα» αρχίζουν να μαζεύονται απειλητικά για την αγορά τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και άλλων περιοχών της ελληνικής περιφέρειας, σύμφωνα με τους θεσμικούς εκπροσώπους τους, καθώς οι φετινές θερινές εκπτώσεις εξελίσσονται απογοητευτικά, ιδιαίτερα για τα ελληνικά μικρά εμπορικά καταστήματα.

Ποια εμβόλια πρέπει να κάνει το κουτάβι μου...

Όταν γεννιούνται τα κουτάβια, βασίζονται πλήρως στα αντισώματα που παρέχονται στο μητρικό γάλα. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύονται από επιβλαβείς μικροοργανισμούς.

Παιδική παχυσαρκία και bullying: Δύο συγκοινωνούντα δοχεία με τραγικές συνέπειες

«Το παιδί μου είχε πάντα την τάση να έχει κιλά. Οποιος δεν γνωρίζει την εξάρτηση από το φαγητό, δεν μπορεί να καταλάβει, η ζάχαρη και το αλάτι είναι ναρκωτικά. Ετσι πάχυνε. Είχαμε δυσκολίες να βρούμε ρούχα, να φορέσει ένα φόρεμα που ήθελε, να ακολουθήσει τις παρέες, ακόμη και λόγω ταχύτητας στο βάδισμα, να κάνει γυμναστική. Ολα αυτά οδήγησαν το παιδί να κλειστεί μέσα γιατί έτσι αισθανόταν ψυχολογικά καλύτερα.

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Αυγούστου με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας...

ΚΡΙΟΣ 1ο δεκαήμερο Οι υποχρεώσεις θα είναι αρκετές μέσα στον μήνα όμως αυτό δεν θα σε πτοήσει στην περίοδο των διακοπών. Αντίθετα με τον γνωστό δυναμισμό σου θα βρεις τα πατήματα που χρειάζονται ώστε να κρατήσεις ισορροπία μεταξύ δουλειάς και ξεκούρασης. Ο Άρης στην Παρθένο στις αρχές του μήνα μπορεί να επιβαρύνει το πρόγραμμά σου,

Κατεχόμενα – Ισορροπίες και φόβοι μετά την κρίση στα Βαρώσια

Οριακή και εξαιρετικά δύσκολη χαρακτηρίζουν την κατάσταση στο Κυπριακό υψηλόβαθμες διπλωματικές πηγές με αφορμή τις ανακοινώσεις του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα Βαρώσια και το βλέμμα κυρίως στην επιμονή της Αγκυρας για αλλαγή της βάσης λύσης από ομοσπονδιακό μοντέλο σε μοντέλο δύο ανεξάρτητων κρατών.

Κυκλαδίτικη λαδένια πίτσα με κρεμμύδια, ντομάτες και ελιές από την Κίμωλο.

ΥΛΙΚΑ (για ένα ταψί διαμέτρου 35-40 εκ.) 450-500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 ml περίπου χλιαρό νερό 1 φακελάκι ξερή μαγιά 1 κ.γ. κοφτό αλάτι

Τι να κάνετε εάν ο σκύλος σας φοβάται το νερό...

Έχετε σίγουρα δει σκυλάκια-δεινούς κολυμβητές να κλέβουν την παράσταση ,όχι μόνο σε ταινίες αλλά και δίπλα σας σε κάποια παραλία! Ωστόσο υπάρχουν και τα σκυλάκια που φοβούνται το νερό. Πώς όμως θα μπορέσετε να μάθετε και στο δικό σας να κολυμπά χωρίς φόβο και πρωτίστως με ασφάλεια;