Περιβαλλον Ποταμός Πηνειός ή μαυροπόταμος;

Τα μαύρα νερά του ποταμού Πηνειού στην Ηλεία γίνονται αντικείμενο
έρευνας απ' τις εισαγγελικές αρχές του νομού, οι οποίες καλούν τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του δήμου να δώσει εξηγήσεις για το θέμα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το δεύτερο ποτάμι της Ηλείας παρουσιάζει σημάδια μόλυνσης, ωστόσο η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες μοιάζει να μην έχει προηγούμενο.
Οι καταγγελίες αναφέρουν ότι το ποτάμι είναι γεμάτο από λύματα που προέρχονται από ελαιοτριβεία τα οποία δουλεύουν ακατάπαυστα τους τελευταίους μήνες, ενώ παράλληλα υπάρχουν αναφορές και για ανεξέλεγκτη χρήση φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα νερά του ποταμού είναι μαύρα λίγο πριν την εκβολή του στο Ιόνιο, στο Χελωνίτη κόλπο, σε περιοχή που υπάρχουν καλλιέργειες. Μάλιστα, όπως καταγγέλθηκε, στις όχθες του έχουν βρεθεί νεκρά πρόβατα αλλά και οικόσιτα ζώα.
Κατά καιρούς οικολογικές οργανώσεις έχουν καταγγείλει τη μόλυνση του Πηνειού από παράνομες χωματερές που σχηματίζουν ασυνείδητοι σε διάφορα σημεία, ενώ έχουν σημειωθεί και αναφορές για εργοστασιακά απόβλητα που κάποιοι ρίχνουν στο ποτάμι.
Ο Πηνειός έχει μήκος 80,9 χλμ., πηγάζει από το όρος Ερύμανθος και ρέει δυτικά εκβάλλοντας στο Ιόνιο πέλαγος. Στο ενδιάμεσο τροφοδοτεί την τεχνητή λίμνη της ΔΕΗ που είναι η μεγαλύτερη λίμνη στην Πελοπόννησο και η οποία δίνει νερό στον κάμπο της Ηλείας.   http://www.efsyn.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων