FOCUS: Ο διορισμός συγγενών και φίλων συνεχίζεται στην Ελλάδα και από αυτήν την κυβέρνηση

Με τίτλο «Για φίλους και συγγενείς» το γερμανικό περιοδικό Focus κάνει εκτενή αναφορά στον διορισμό
συγγενών πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι «η νέα κυβέρνηση είχε υποσχεθεί το τέλος του παλαιού νεποτισμού. Εντούτοις αυτός εξακολουθεί να ανθίζει».
Το Focus αναφέρεται ονομαστικά σε μια σειρά συγγενών πολιτικών προσώπων που διορίστηκαν τον τελευταίο χρόνο, μεταξύ άλλων στον ξάδελφο του πρωθυπουργού, Γιώργο Τσίπρα, που διορίστηκε γγ. στο υπ. Εξωτερικών, αλλά και στα δύο ανίψια της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου, την Ελισάβετ Σίσκου, η οποία πλέον «συμβουλεύει τον υπουργό Δικαιοσύνης ενώ προηγουμένως εργαζόταν σε καφέ» αλλά και στον αδελφό της Στέφανο ο οποίος έχει «θέση διοικητικού υπαλλήλου στο υπουργείο της θείας». Το Focus αναφέρεται επίσης στους διορισμούς των Γιάννη Μπενίση και Παναγιώτη Δούρου, της Ιφιγένειας Καμτσίδου αλλά και αρκετών άλλων συγγενών πολιτικών προσώπων.
«Πλεονεκτήματα απολαμβάνουν οι ηθικά τόσο άμεμπτοι σύντροφοι και στο προβλεπόμενο πόθεν έσχες των εισοδημάτων τους», υπογραμμίζει στη συνέχεια το Focus, αναφέροντας τα παραδείγματα των Γιώργου Σταθάκη και Αλέκου Φλαμπουράρη.