Mισό δις ευρώ ΕΣΠΑ σε εταιρείες βαρόνου των ΜΜΕ

O υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε πρόσφατα στην ΕΡΤ: «Καταφέραμε την..
πλήρη εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του 2015, καθώς μέσα σε τρεις μόλις μήνες (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2015), διατέθηκαν στην πραγματική οικονομία πόροι ύψους 5 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας ακόμα και τους αισιόδοξους στόχους των 4,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2015 που είχαμε θέσει στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Συνολικά, το 2015 διατέθηκαν 6,4 δισ. ευρώ (100% υλοποίηση του ΠΔΕ), διαψεύδοντας όλες τις Κασσάνδρες, εντός κι εκτός συνόρων, που κινδυνολογούσαν προεξοφλώντας την αποτυχία των προσπαθειών μας…”
Αυτό που δεν μας είπε ο υφυπουργός είναι πόσα από τα χρήματα του ΕΣΠΑ κατευθύνθηκαν σε θαλασσοδανεισμένους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ (τους οποίους υποτίθεται ότι πολεμά η σκληροτράχηλη κυβέρνηση πρώτη φορά τόσο παλαβοί) ώστε να κρίνει και ο λαός του ΣΥΡΙΖΑ την “ποιότητα” της απορροφητικότητας.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφοφορίες κοντά στο μισό δις ευρώ από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ κατέληξαν στα ταμεία συγκεκριμένου βαρόνου των ΜΜΕ. Δεν είναι φυσικά ο μόνος. Ενας στρατός από ιδιοκτήτες ΜΜΕ πάσης φύσεως εμπλέκονται στο ροκάνισμα των περίφημων κονδυλίων μέσα από κάθε είδους εταιρείες της πλάκας. Οι επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ καταλήγουν να γίνοται πολυτελείς κατοικίες, υπεράκτιοι λογαριασμοί και γλυκιά ζωή για συγκεκριμένα λαμόγια που διατηρούν το προνόμιο πρόσβασης στην κάθε εξουσία.
Καλούμε λοιπόν τον κο Χαρίτση- για χάρη της αξούριστης ταγαροσυριζοπούλας από τα Εξάρχεια- να δώσει στην δημοσιότητα τις λίστες με τα ποσά από το ΕΣΠΑ που κατέληξε σε εταιρίες βαρόνων και βαρονέτων των ΜΜΕ καθώς και συγγενικών τους προσώπων.
Kατά τ΄ άλλα ο Κατρούγκαλος πετσοκόβει τις συντάξεις.
Ο Αλέξης Χαρίτσης είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, με ειδίκευση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, και στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου.
Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε θέματα ενέργειας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας».
http://kourdistoportocali.com