ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ...

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ALCO
Tην έντονη διαφωνία της ελληνικής κοινωνίας για την προωθούμενη
μεταρρύθμιση...
στο ασφαλιστικό, καταγράφει έρευνα της ALCO για το «Οικονομικό Βαρόμετρο» του ΕΒΕΑ.

Η έρευνα, η οποία έγινε σε δείγμα 1.000 ατόμων το διάστημα 25 έως 29 Ιανουαρίου, φανερώνει μεταξύ άλλων την εκτίμηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών ότι η κυβερνητική πρόταση δε διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, θα οδηγήσει στην αύξηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας και θα υποθηκεύσει το μέλλον των νέων γενεών.

Στο ερώτημα αν η προτεινόμενη μεταρρύθμιση διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του συστήματος το 55% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά , το 19% πιστεύει ότι διασφαλίζεται λίγο , το 10% αρκετά , το 3% πολύ ενώ το 13% εντάσσεται στην κατηγορία Δεν ξέρω/Δεν απαντώ.

Στο ερώτημα αν εκτιμούν ότι η αύξηση των εισφορών θα οδηγήσει σε επέκταση της μαύρης εργασίας, το 80% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά, το 12% πιστεύει ότι δε θα αυξηθεί η αδήλωτη εργασία και το 8% εντάσσεται στην κατηγορία Δεν ξέρω/Δεν Απαντώ.

Στο ερώτημα αν το οικονομικό βάρος της μεταρρύθμισης πρέπει να επιβαρύνει μόνο τους νέους ασφαλισμένους, το 80% απάντησε αρνητικά, το 11% θετικά, ενώ το 9% προτίμησε να μην απαντήσει.

Τέλος, αναφορικά με το αν υπάρχει εναλλακτική λύση, το 54% απάντησε ότι πιστεύει πως υπάρχει, το 23% ότι δεν υπάρχει, ενώ το 23% δεν έδωσε απάντηση. http://fimotro.blogspot.gr