Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Χαλβάς με σοκολάτα και λάιμ

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς αναμειγνύεται με σοκολάτα και λάιμ και δίνει το πιο νόστιμο νηστίσιμο
γλυκό που θα αγαπήσουν όλοι!

Υλικά

   4 1/2 φλιτζ. νερό
   2 φλιτζ. ζάχαρη
   2 ξυλάκια κανέλα
   1/2 φλιτζ. καλαμποκέλαιο
   1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
   1 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
   1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
   1 λάιμ (χυμό και ξύσμα)
   150 γρ. κουβερτούρα με 65% περιεκτικότητα σε κακάο


Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς και τους ψήνουμε για 3-5 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι μέχρι να αρχίσει να βράζει.

Βγάζουμε τον αφρό και στη συνέχεια προσθέτουμε το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς που έχουν ψηθεί ελαφρώς, σύμφωνα με το neadiatrofis. Ανακατεύουμε καλά για περίπου 10 λεπτά ώστε να απορροφηθεί σε μεγάλο βαθμό το μέλι. Βγάζουμε ½ κουταλιά από το μίγμα μας σε ένα καθαρό πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Αν ξεκολλάει από το πιάτο τότε είναι έτοιμο. Απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου μια λαδόκολλα και με ένα πινέλο την αλείφουμε με λάδι. Ρίχνουμε το μίγμα του παστελιού και με βρεγμένο χέρι , ή και με τον πλάστη, απλώνουμε καλά ώστε να έχει παντού το ίδιο ύψος. Με ένα μεγάλο μαχαίρι που έχουμε λαδώσει κόβουμε σε μικρά παστελάκια ή σε μπάρες σε όποιο μέγεθος προτιμάμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Διατηρούμε τα παστέλια μας σε βάζο ή γυάλινο μπολ που κλείνει αεροστεγώς και φροντίζουμε να βάλουμε λαδόκολλες μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.

Πηγή: mamapeinao.gr