Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συντάξεις: Μειώσεις έως 35% για 600.000 συνταξιούχους από τον Ιούλιο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΤΟΥ
Μειωμένα ποσά συντάξεων θα λάβουν από τον Ιούλιο 600.000 συνταξιούχοι συμπεριλαμβανομένων και των πρώτων 100.000
χαμηλοσυνταξιούχων που είτε θα χάσουν είτε θα λάβουν μικρότερο ΕΚΑΣ λόγω των νέων εισοδηματικών κριτηρίων που θα ισχύσουν από τον ίδιο μήνα.
Και όχι από την 1/1/2016, μετά την πολιτική απόφαση που έλαβε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας παίρνοντας πίσω σχετική διάταξη που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση μαζί με το νέο Ασφαλιστικό. Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι θα κατατεθεί νέα νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει τη μη αναδρομική εφαρμογή των νέων εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ και την «κάλυψη», από το... πρωτογενές πλεόνασμα, της σχετικής δημοσιονομικής απώλειας (περίπου 84 εκατ. ευρώ από τα 168 τα οποία πρέπει να εξοικονομηθούν φέτος από τον περιορισμό των δικαιούχων). Η διορθωτική διάταξη, για να συμφωνηθεί με τους Θεσμούς και να κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή, θα συνδυαστεί με τη σύσταση του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης το οποίο, όπως δήλωσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, θα έχει προίκα 700 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτήσει την επέκταση του εγγυημένου εισοδήματος και την άρση άλλων αδικιών...
ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ
 Με βάση εγκύκλιο του υπουργείου και σε εφαρμογή του νέου Ασφαλιστικού (ν. 4387/16) το ανώτατο όριο από συντάξεις για το ΕΚΑΣ φέτος θα είναι τα 664 ευρώ από τα 850 ευρώ και το συνολικό οικογενειακό στα 11.000 ευρώ (αντί των 15.380 ευρώ) και τα ποσά του επιδόματος θα είναι:
  • 230 ευρώ τον μήνα ΕΚΑΣ για εισόδημα μέχρι 7.216 ευρώ (αντί των 7.715,65 ευρώ).
  • 172,50 ευρώ ΕΚΑΣ για εισόδημα από 7.216,01 ευρώ μέχρι 7.518 ευρώ (αντί των 7.715,66 μέχρι 8.018,26 ευρώ).
  • 115 ευρώ ΕΚΑΣ για εισόδημα από 7.518,01 μέχρι 7.720 ευρώ (αντί 8.018,27 μέχρι 8.219,93 ευρώ)
  • 57,50 ευρώ ΕΚΑΣ για εισόδημα από 7.720,01 μέχρι 7.972 ευρώ (αντί των 8.219,94 μέχρι 8.472,09 ευρώ.
Τέλος, καταργείται το ΕΚΑΣ των 30 ευρώ για όσους είχαν ατομικό εισόδημα από συντάξεις από 8.472,10 μέχρι 9.200,00 ευρώ και οικογενειακό έως 13.500 ευρώ.
Η συνολική δαπάνη για το ΕΚΑΣ θα μηδενιστεί έως τα τέλη του 2020 οπότε θα το χάσουν, σταδιακά, όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Το 2017, η περικοπή θα είναι μεγαλύτερη (569 εκατ. ευρώ), το 2018 θα είναι 803 εκατ. ευρώ και το 2019 θα φτάσει τα 853 εκατ. ευρώ.
ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
 Από τις συντάξεις του μηνός Ιουλίου θα περικοπούν, ωστόσο, αναδρομικά:
  • Από την 1/1/2016 τα μερίσματα που χορηγεί το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων σε 280.000 συνταξιούχους. Η παρακράτηση, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του Ταμείου θα γίνει σε 3 δόσεις με τις πληρωμές στα τέλη Ιουνίου, στα τέλη Σεπτεμβρίου και στα τέλη Δεκεμβρίου, ενώ η μείωση θα είναι έως και 35% για τους παλαιούς συνταξιούχους.
  • Από τις 12/5/2016, ημερομηνία δημοσίευσης σε ΦΕΚ του νέου Ασφαλιστικού, κάθε επικουρική σύνταξη που μαζί με την κύρια δίνει εισόδημα πάνω από 1.300 ευρώ μεικτά (περιλαμβάνονται και οι προσυνταξιοδοτικές παροχές των τραπεζοϋπαλλήλων). Οι συνταξιούχοι που θα δουν περικοπές υπολογίζονται σε 210.000.
  • Από τις 12/5/2016, επίσης, κάθε κύρια σύνταξη που είναι άνω των 2.000 ευρώ «μεικτά» (η μία) ή των 3.000 ευρώ «καθαρά» (οι πολλαπλές καταβαλλόμενες στον ίδιο συνταξιούχο). Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι περικοπές θα «αγγίξουν» 10.000 συνταξιούχους.http://www.imerisia.gr

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

SOCIAL MEDIA POSTS

Αναλαμβανω την Διαχειριση Social Media εταιρειων και μικρων επιχειρησεων.
I UNDERTAKE THE MANAGEMENT OF SOCIAL MEDIA OF COMPANIES AND SMALL BUSINESSES.


EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλέλια Ρένεση για Νέα Σμύρνη: «Μαζέψτε τα μαντρόσκυλα και σκύψτε το κεφάλι»

Η Κλέλια Ρένεση έχει αποδείξει επαλειμμένα πως είναι από τα δημόσια πρόσωπα που δε διστάζει να πει την άποψή της και συχνά παίρνει θέση για βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία εκφράζοντας τις σκέψεις της με αρκετά αιχμηρό τρόπο. Αφορμή για το νέο δημόσιο ξέσπασμα της ηθοποιού στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια αστυνομικής βία στη Νέα Σμύρνη.

Με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια καλύπτονται με πάνελ 1.500 στρέμματα στον Δρυμό

Με «δέλεαρ» την προσφορά υψηλών τιµηµάτων για ετήσιο ενοίκιο που ανέρχονται στα 200 ευρώ το στρέµµα για συµβάσεις 25ετίας , µεσίτες οι οποίοι δρουν για λογαριασµό επενδυτών, «αλωνίζουν» την περιοχή και έχουν πείσει κυρίως ετεροαπασχολούµενους αγρότες κατόχους γης να π αραχωρήσουν τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά .

Οι ΗΠΑ κατασκόπευαν τη Μέρκελ με τη βοήθεια της Δανίας, σύμφωνα με έκθεση

Οι μυστικές υπηρεσίες της Δανίας βοήθησαν τις ΗΠΑ να κατασκοπεύσει Ευρωπαίους πολιτικούς, όπως η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά την περίοδο από το 2021 μέχρι το 2014, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας. Αναλυτικότερα, η Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας (FE) της Δανίας συνεργάστηκε με την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) για τη συλλογή πληροφοριών, σύμφωνα με έκθεση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα Danmark

Καταναλωτές: Η πανδημία άλλαξε για πάντα αγορές και πληρωμές

Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη για μία σειρά από αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, σε ό,τι αφορά τόσο τις αγορές όσο και τις πληρωμές. Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι η «μη επαφή» ήρθε για να μείνει. Από τη μια το 50% των καταναλωτών θα συνεχίσει να ψωνίζει online μόδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης καταστημάτων μόδας GLAMI, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 4.000 απαντήσεις, ενώ από την άλλη, το 93% των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών σε φυσικό κατάστημα γίνονται πλέον ανέπαφα, σύμφωνα με την Mastercard.

Νέες αντικειμενικές αξίες Ανατροπές στην κτηματαγορά και τους φόρους ακινήτων

«Φωτιά» στον χάρτη της κτηματαγοράς αναμένεται να βάλουν οι νέες αντικειμενικές αξίες. Τα αποκαλυπτήρια των νέων τιμών που θα αποκτήσουν τα ακίνητα σε 13.808 περιοχές σε όλη τη χώρα θα γίνουν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να προαναγγέλλει αυξήσεις στις αντικειμενικές ακόμη και κατά 40%. Οι νέες τιμές θα δημοσιοποιηθούν τώρα αλλά θα ενεργοποιηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2022 για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ,

Το πιτόγυρο που μπορείς να τρως κάθε μέρα χωρίς να παχαίνεις

Και σε ποιον δεν αρέσει το πιτόγυρο και η γεύση που προσφέρει αυτό; Κάποιοι σίγουρα θα μπορούσαν να τρέφονται καθημερινά με αυτό. Ανασταλτικός παράγοντας είναι βέβαια οι θερμίδες που το συνοδεύουν.

Εργασιακά: Κορυφώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και συνδικάτων με φόντο το νέο νομοσχέδιο

Οξύνεται η αντιπαράθεση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο με τα συνδικάτα να ετοιμάζουν την πρώτη μεγάλη αναμέτρηση με την κυβέρνηση την Πέμπτη 3 Ιούνη. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τις απεργίες, αλλαγές που όπως είπε θα λειτουργήσουν έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Από αναβολή σε αναβολή και τώρα για τέλη Μαϊου η συνδεδεμένη στα ζωικά

Χωρίς να γίνεται γνωστός ο λόγος της μεγάλης αυτής καθυστέρησης , σχεδόν ένα μήνα από το σύνηθες τα προηγούμενα χρόνια, οι αρμόδιοι κάνουν λόγο για τεχνικά κολλήματα που δεν έχουν επιτρέψει την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που ρίχνουν το βάρος στη «δουλειά» του γνωστού μηχανογραφικού συστήματος.  

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Μαΐου για τα ζώδια ανά δεκαήμερα

ΚΡΙΟΣ 1ο δεκαήμερο Με τον Ερμή και την Αφροδίτη να μετακινούνται στους Διδύμους στις 4/5 και 9/5 αντίστοιχα έχεις την ευκαιρία να επικοινωνήσεις τα συναισθήματά σου και να προωθήσεις σημαντικές συμφωνίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν. Το εμπόριο και οι συναλλαγές σε ευνοεί καθώς σου δίνουν την ευκαιρία να προχωρήσεις σε συμφωνίες που θα είναι ιδιαίτερα θετικές για εσένα.

Αποζημιώσεις Ξεχασμένες στο Οικονομικών οι έκτακτες ενισχύσεις στην πατάτα

Στα χρήµατα αυτά, που είναι εγκεκριµένα από τις Βρυξέλλες , αλλά φαίνεται να έχουν ξεχαστεί στο «συρτάρι» του αναπληρωτή υπουργού Οικονοµικών Θεόδωρου Σκυλακάκη , πολλοί πατατοκαλλιεργητές είχαν στηρίξει τις ελπίδες τους για να µπουν στην καλλιέργεια δυναµικά.