Σόιμπλε για «κόφτη»: «Αν η Ελλάδα χρειαστεί να πάρει πρόσθετα μέτρα, θα τα πάρει»

Επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του, ότι το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους δεν επείγει, προσήλθε στο Eurogroup ο ο υπουργός
Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάτι που αποδεικνύει ότι το χρέος αποτελεί το πιο επίμαχο θέμα που θα βρεθεί στο τραπέζι του αποψινού κρίσιμου Eurogroup.
«Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν είναι πιεστικό πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ, κάτι που φρόντισε να ξεκαθαρίσει και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Αναφερόμενος δε στον περίφημο δημοσιονομικό «κόφτη», ο κ. Σόιμπλε ξεκαθάρισε ότι «αν η Ελλάδα πρέπει να πάρει πρόσθετα μέτρα, θα τα πάρει».
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε παρ' όλα αυτά την αισιοδοξία του για επίτευξη «κατ’ αρχήν» συμφωνίας στο σημερινό Εurogroup.
«Θα ελέγξουμε σήμερα τι ακριβώς έχει ψηφίσει το ελληνικό κοινοβούλιο και θα αποφασίσουμε» είπε.
Αναφερόμενος στο χάσμα που φέρεται να υπάρχει μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου στο θέμα της Ελλάδας, ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι «δεν υπάρχει διαφωνία με το ΔΝΤ για την Ελλάδα, μόνο εντατικές συζητήσεις» και δήλωσε «σίγουρος για μια γενική συμφωνία με το Ταμείο σήμερα».
«Το μέλλον θα δείξει ποιος έχει δίκιο για την Ελλάδα...», συμπλήρωσε με σημασία.
Όπως διευκρίνισε, για τα επόμενα δέκα χρόνια η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με το χρέος και «οι αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται στην ώρα τους». http://www.imerisia.gr