Γιαουρτλού Κεμπάπ

Μισό κιλό ανάμικτο κιμά (μοσχαρίσιο και αρνίσιο)
    1 κρεμμύδι τριμμένο
    Κύμινο, μπαχάρι, κόλιαντρο, αλάτι, κόκκινο πιπέρι
    Μαιντανό
    Λίγο σκόρδο

    Ξυλάκια καλαμάκια για σουβλάκια

Για τη σάλτσα:

    4 ντομάτες ψιλοκομμένες
    Λίγο κανέλα
    2 κουταλιές βούτυρο
    1 σκελίδα σκόρδο
    Αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

    Πίτες για σουβλάκι
    500γρ γιαούρτι στραγγιστό
    λίγο βούτυρο

Πώς το κάνουμε:

    Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά, τον μαιντανό, το σκόρδο και το αλατοπίπερο.
    Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
    Πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ και τα περνάμε στα καλαμάκια για σουβλάκια.
    Ψήνουμε στον φούρνο τα κεμπάπ μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
    Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι και ρίχνουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, την κανέλα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και τα αφήνουμε για δέκα λεπτά να βράσουν, ανακατεύωντας συνεχώς.
    Σε ένα τηγανάκι ψήνουμε τις πίτες βάζοντας λίγο βούτυρο.
    Σερβίρετε ως εξής:
    Σε μια πιατέλα βάζουμε τις πίτες, από πάνω τα κεμπάπ,  μετά τη σάλτσα και τέλος το γιαούρτι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ποσότητα των μπαχαρικών είναι σχετική. Βάζετε την ποσότητα που σας ταιριάζει.

constantinoupoli.com

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Γ.Κασιμάτης: «Παράνομος και αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός»

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

H τέλεια κιμαδόπιτα

Ποια μέρα γεννηθήκατε; Δείτε τι σημαίνει!

Νάρκη η COVID στην ψυχική υγεία των παιδιών

ΛΑΡΚΟ: Τα υπέρογκα πρόστιμα που «τρέχουν» και ο γόρδιος δεσμός της ιδιωτικοποίησης

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων