Ψωμί γλυκό με γέμιση μερέντα

Υλικά (για 4-6 άτομα)
-1 αυγό
-3/4 φλιτζάνια γάλα
-1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
-1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι

-1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
-2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
-1 κουταλιά του γλυκού μαγιά σε σκόνη
Για τη γέμιση
-1/2 φλιτζάνι φουντούκι τριμμένο
-2-3 κουταλιές της σούπας μερέντα

Εκτέλεση
-Βάζουμε σε ένα μπολ αλεύρι, μαγιά, αλάτι, ζάχαρη, αυγό, βούτυρο και ανακατεύουμε τα υλικά μας, ρίχνοντας σταδιακά το γάλα και ζυμώνοντας μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει. Διαφορετικά, την αφήνουμε για 10 λεπτά σε ζεστό φούρνο μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της.
-Ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη και κόβουμε στις άκρες, στη μία πλευρά του φύλλου, μικρές κάθετες λωρίδες. Βάζουμε μερέντα και πασπαλίζουμε με φουντούκια το υπόλοιπο φύλλο.
-Τυλίγουμε σε ρολό. Στη συνέχεια παίρνουμε μία-μία λωρίδα και τη βάζουμε πάνω στο ρολό με λίγο κενό μεταξύ τους και αφήνουμε άλλα 30 λεπτά να φουσκώσει ή σε ζεστό φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
-Βάζουμε σε λαδόκολλα το ψωμί μας, αλείφουμε με αυγό ή γάλα το ρολό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 30 περίπου λεπτά.
Πηγή: http://www.i-live.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

Χάος στα αεροδρόμια της Ευρώπης: Εργαζόμενοι δεν γυρίζουν πίσω...

Πώς είναι να ζεις σε μια πολυκατοικία με Airbnb – Tα υπέρ και τα κατά

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων