Κρουασανάκια σιροπιαστά με μερέντα

Φτιάξε γρήγορα και απλά τα πιο λαχταριστά και γλυκά σιροπιαστά κρουασανάκια με μερέντα σοκολάτα εύκολα Αλά Ελληνικά. Θα αποτελέσουν
σίγουρα το αγαπημένο σου γλυκό σνάκ ενώ είναι φανταστικά και για το πρωινό σου. Αν δεν σου αρέσει η μερέντα μπορείς ως γέμιση να χρησιμοποιήσεις εναλλακτικά την αγαπημένη σου μαρμελάδα ή και τίποτα.
Σερβίρεις : 8   Χρόνος Προετοιμασίας : 60m  Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
Υλικά

    Για το σιρόπι:
    2 φλιτζάνια νερό
    1 κούπα ζάχαρη
    1 φλούδα λεμονιού
    1 βανίλια
    3 κουταλιές σούπας βούτυρο
    Για τη γέμιση:
    μερέντα
    Για τη ζύμη:
    1 κούπα γάλα χλιαρό
    4 κούπες αλεύρι
    40 γραμ. μαγιά
    1 πρέζα αλάτι
    1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
    1 αυγό
    1/2 κούπα βούτυρο

Διαδικασία
Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι για δέκα λεπτά περίπου μέχρι να πήξει το υγρό και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε μία λεκανίτσα προσθέτουμε τη ζάχαρη με τη μαγιά και το γάλα διαλύοντάς τα ενώ στη συνέχεια ρίχνουμε το το αυγό το αλάτι και το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη μας σε φύλλο μεγάλο το οποίο κόβουμε σε τέσσερα μεγάλα κομμάτι και αργότερα το καθένα σε δύο επιμέρους τρίγωνα κομμάτια (δηλ. 8 τρίγωνα κρουσανάκια).
Στο φαρδύ μέρος βάζουμε λίγη μερέντα και τυλόγουμε το κρουασανάκι από το φαρδύ προς το στενό μέρος.
Τοποθετούμε τα κρουασανάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τα αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα και στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Έτσι όπως είναι ζεστά και ψημένα τα βουτάμε στο σιρόπι και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.

 nostimada.gr