Παγωτό με σοκολάτα κακάο και βανίλια

Μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή για να φτιάξεις το παγωτό με μπισκότα σαβαγιάρ, σοκολάτα κακάο και βανίλια που είναι από τα αγαπημένα μου παγωτά.
Είναι μια συνταγή μοναδικής και εξαιρετικής νοστιμιάς καθώς περιέχει σοκολάτα με βανίλια, πάρα πολλά μπισκότα σαβαγιάρ και σαντιγί από πάνω που το κάνουν σαν τούρτα που μπορείς να την φτιάξεις και να την σερβίρεις σαν γλυκό στο τέλος κάποιου γεύματος σου. Οι γεύσεις που ενώνονται είναι αρκετά απλές και θα αρέσουν και στα παιδιά σου. Δοκίμασε την πρόταση μου και στείλε μου τη γνώμη και τις εντυπώσεις σου και μην ξεχνάς πως για οποιαδήποτε απορία προκύψει μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου από τα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας ακριβώς από κάτω από τα βήματα εκτέλεσης της συνταγής. Καλή απόλαυση.
Υλικά

    1 1/4 φλιτζάνι του καφέ αλεύρι
    1 1/4 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
    3 κουταλιές σούπας κακάο
    2 κρόκους αυγών
    1 αυγό ολόκληρο
    1 χαρτάκι άρωμα βανίλιας
    200 γραμ. μπισκότα σαβαγιάρ
    μισό κιλό σαντιγύ
    1 κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο
    1 κιλό γάλα

Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζουμε 400 γραμ. γάλα σε μία σουπιέρα, βουτάμε ένα ένα τα μισά μπισκότα και τα αραδιάζουμε σε στρογγυλή φόρμα κάτω και στα πλάγια.
Βήμα 2
Στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, σιγά σιγά το αλεύρι και το διαλύουμε.
Βήμα 3
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα (τους 2 κρόκους και το ολόκληρο αυγό), τη ζάχαρη, το κακάο, τη βανίλια, το βούτυρο και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
Βήμα 4
Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι συνέχεια ώσπου να πήξουν και τότε κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Βήμα 5
Απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα τη μισή σαντιγύ, από πάνω στρώνουμε την κρέμα και κλείνουμε την επιφάνεια της φόρμας με τα υπόλοιπα μπισκότα βουτηγμένα πάλι στο γάλα.
Βήμα 6
Βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη και την αφήνουμε 7-8 ώρες.
Βήμα 7
Κατόπιν, την ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντάς την σε πιατέλα, γαρνίρουμε με την υπόλοιπη σαντιγύ και σερβίρουμε.

 nostimada.gr