Θράψαλα γεμιστά

Νόστιμα θράψαλα γεμιστά με φακές και μυρωδικά
Υλικά για 6 άτομα
4 μέτρια θράψαλα
300g φακές ψιλές
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό

1 κουταλιά της σούπας άνηθο
1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
50g κουκουνάρι
5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα θράψαλα και χωρίζετε τα πλοκάμια από το σώμα. Βράζετε τις φακές λίγο για να
κρατάνε. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό, τον άνηθο και το βασιλικό και ανακατεύετε με το ψιλοκομμένο
σκόρδο, το κουκουνάρι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ρίχνετε στο παραπάνω μίγμα τις φακές, ανακατεύετε και γεμίζετε τα θράψαλα. Κλείνετε τα
ανοίγματα με τα πλοκάμια. Τα τοποθετείτε σε ταψάκι και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο
και το κρασί. Πασπαλίζετε με χονδροτριμμένο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι. Ψήνετε τα θράψαλα στους
Ψήνουμε στους 180οC μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα (γύρω στα 25 λεπτά).
Tip:  Σερβίρετε με μια σαλάτα εποχής.

 ab.gr