Πιτάκια με φουντούκι

Τα πιτάκια με φουντούκι, είναι πλούσια σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, που προστατεύουν την καρδιά, λόγω των φουντουκιών που περιέχουν. Τα φουντούκια, όπως όλοι οι
ξηροί καρποί, είναι άριστη πηγή της αντιοξειδωτικής βιταμίνης Ε.

ΥΛΙΚΑ (20 ΠΙΤΑΚΙΑ)
-6 ασπράδια αυγών
-250 γραμμάρια φρουκτόζη άχνη
-500 γραμμάρια φουντούκια χοντροκοπανισμένα (ακαβούρδιστα)
-ο χυμός 1 λεμονιού
-20 ολόκληρα φουντούκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάλτε για ώρα τα ασπράδια στο ψυγείο και μετά χτυπήστε τα σε σφιχτή μαρέγκα.
- Προσθέστε στη μαρέγκα τη φρουκτόζη άχνη (αφού προηγουμένως την κοσκινίσετε), τα χοντροκοπανισμένα φουντούκια  και το χυμό λεμονιού.
- Σε στεγνό αντικολλητικό ταψί και με τη βοήθεια 2 κουταλιών της σούπας (επειδή το μείγμα δεν πλάθετε με το χέρι) σχηματίστε 20 πιτάκια.
- Γαρνίρετε το καθένα με ένα ολόκληρο φουντούκι και βάλτε το στο ταψί σε μέτριο φούρνο (180ο C) για 20 λεπτά.
- Όταν τα βγάλετε από το φούρνο, ξεκολλήστε τα πιτάκια προσεκτικά με μια σπάτουλα.

ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: 10 λεπτά - ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 20 λεπτά
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Πηγή:http://www.nutri-care.gr