Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Γλυκό του κουταλιού με ξερά σύκα
Υλικά για 2-4 άτομα
- 150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 60 γραμμάρια μέλι
- 800 γραμμάρια νερό
- 300 γραμμάρια αποξηραμένα σύκα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα ξερά σύκα και τα ξεπλένετε πολύ καλά.
- Στη συνέχεια ρίχνετε τη ζάχαρη, το νερό μαζί με το μέλι σε μια
κατσαρόλα και ζεσταίνετε σε μέτρια εστία μέχρι να πάρει μια βράση.
- Μόλις η ζάχαρη λιώσει και το σιρόπι αρχίσει να κοχλάζει προσθέστε τα σύκα.
- Σιγοβράζετε το γλυκό μέχρι να πάρει ξανά άλλη μια βράση και
χαμηλώνετε την εστία για να μην εξατμιστεί το σιρόπι. Σιγοβράζετε για 25
με 30 λεπτά.
- Αποσύρετε από την εστία και αποθηκεύετε το γλυκό σε αποστειρωμένο βάζο.
- Κλείνετε καλά με το καπάκι και τοποθετείτε το βάζο ανάποδα μέχρι να κρυώσει.http://www.newsbeast.gr