Ανακουφιστείτε άμεσα και φυσικά από τον πονοκέφαλο

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι ανάμεσά μας, που ο πονοκέφαλος γι αυτούς, είναι καθημερινή υπόθεση. Τα αναλγητικά έχουν γίνει δεύτερη φύση τους. Όμως, υπάρχουν κάποιοι απλοί και κυρίως φυσικοί τρόποι, που βοηθούν στην ανακούφιση από τον πονοκέφαλο, ακόμα και άμεσα!


1. Ανακαλύψτε τις ευεργετικές ιδιότητες της λεβάντας!
Πάρτε ένα πανί και βουτήξτε το σε ένα μπολ το οποίο είναι γεμισμένο με δροσερό νερό και έχετε ρίξει σε αυτό μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας. Τοποθετήστε το στο μέτωπό σας και αφήστε το να δράσει για λίγη ώρα. Επαναλάβετε μετά από λίγο.
Πέραν αυτού όμως, μπορείτε και να δημιουργήσετε αφέψημα λεβάντας, η οποία λόγω των κατασταλτικών και χαλαρωτικών της ιδιοτήτων θα καταφέρει να σας λυτρώσει από τον αφόρητο πόνο. Βάζετε να βράσει σε ένα μπρίκι, ένα φλιτζάνι νερό και προσθέτετε τρεις κουταλιές φύλλα λεβάντας. Τα αφήνετε να βράσουν για τουλάχιστον 10 λεπτά. Έπειτα, παίρνετε ένα κύβο ζάχαρης και στάζετε πάνω του μερικές σταγόνες από το αφέψημα. Βάλτε τον κύβο κάτω από τη γλώσσα σας και αφήστε το να λιώσει και να σας ανακουφίσει.
2. Να πίνετε πολύ νερό!
Την επόμενη φορά που θα έχετε πονοκέφαλο, αφήστε τα φάρμακα και πιείτε ένα ποτήρι νερό. Πίνοντας τακτικά νερό, μπορεί να μετριαστεί η δριμύτητα του πονοκεφάλου ή της ημικρανίας, μειώνοντας τα φάρμακα που ενδεχομένως θα λαμβάνατε για να σας περάσει. Συγκεκριμένα οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι περίπου 7 ποτήρια νερό την ημέρα, είναι αρκετά για να «καλμάρουν» τον πόνο και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής όσων υποφέρουν συχνά από πονοκεφάλους ή ημικρανίες.
Ερευνητές μάλιστα από το πανεπιστήμιο της Ολλανδίας, παρατήρησαν πως ένας ασθενής στον οποίο είχαν πει να πίνει πολύ νερό για ένα πρόβλημα που είχε στην ουροδόχο κύστη του, παρουσίασε βελτίωση και στις ημικρανίες από τις οποίες υπέφερε.
3. Αποφύγετε την έκθεση μπροστά από την οθόνη!
Τηλεόραση, υπολογιστής και κάθε άλλου είδους ηλεκτρονικό μηχάνημα, καλό είναι να παραμείνουν κλειστά όση ώρα έχετε πονοκέφαλο. Ξαπλώστε και βάλτε λίγη μουσική στο ραδιόφωνο. Θα χαλαρώσετε και κατ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε πιο γρήγορα και αποτελεσματικά τον πονοκέφαλο. Καλό είναι επίσης, να μη μιλάτε πολλή ώρα στο τηλέφωνο, γιατί κατάστασή σας θα επιδεινωθεί αναμφίβολα…
4. Γνωρίστε την μοναδικότητα του λεμονιού!
Aν έχετε πονοκέφαλο, κόψτε ένα λεμόνι στα δύο και ακουμπήστε τις λεμονόκουπες στα μηνίγγια σας για ένα τέταρτο τής ώρας. Tο λεμόνι, όπως άλλωστε και το ξίδι, περιέχει ένα οξύ που διευκολύνει την κυκλοφορία τού αίματος και σε κάποια είδη πονοκεφάλου δρα ανακουφιστικά.
5. Δοκιμάστε το τρίψιμο του αυτιού!
Ναι, καλά ακούσατε. Τρίψιμο του αυτιού καλοί μου φίλοι, και όχι, δεν λέω ασυναρτησίες λόγω πονοκεφάλου. Για να καταπολεμήσετε τον πονοκέφαλο, εάν και εφόσον καμία άλλη τακτική δεν έχει φανεί αποδοτική, μπορείτε να δοκιμάσετε την εναλλακτική τακτική να τρίψετε το αφτί σας. Περίεργο, ε; Δεν θα πετύχετε με την πρώτη το σημείο που χρησιμοποιούν οι βελονιστές, αλλά κάνοντας μαλάξεις σε όλο το αφτί σας, πιθανόν να πιέσετε και το σημείο που θεωρητικά ελέγχει τον πονοκέφαλο! Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε τίποτα…
Ωστόσο, αν ο πονοκέφαλος επιμένει, θα πρέπει να ζητήσετε ιατρική βοήθεια και να μην το αφήνετε.
http://www.govastileto.gr