Ρυζόγαλο στο φούρνο, από τη Μικρά Ασία

Υλικά (ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ)
-1 λίτρο γάλα 0-1,5% λιπαρά
-4 κουταλιές της σούπας ρύζι
-3 κουταλιές κορν φλάουρ
-½ κουταλιά κοπανισμένη μαστίχα
-12 κουταλιές της σούπας φρουκτόζη

-Λίγη βανίλια

Εκτέλεση:
Βράζετε το ρύζι με ½ ποτήρι νερό μέχρι να χυλώσει. Λιώνετε το κορν φλάουρ σε μισό ποτήρι νερό. Βάζετε το γάλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Στη συνέχεια προσθέτετε το χυλωμένο ρύζι, το διαλυμένο κορν φλάουρ, τη μαστίχα και τη βανίλια και ανακατεύετε συνεχώς για να μην κολλήσει στον πάτο. Όταν χυλώσει το μίγμα το αδειάζετε σε μικρά μπολάκια και το τοποθετείτε μέσα σε ένα ταψί που έχει νερό μέχρι τη μέση σαν μπεν μαρί. Το ψήνετε στους 200 βαθμούς κελσίου για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να κάνει κρούστα.
Aνά μερίδα: 271 θερμίδες   Πηγή: tovima.gr