Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Pυζόγαλο με σοκολάτα Ένα ξεχωριστό και λαχταριστό επιδόρπιο

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • 200 γραμμάρια σοκολάτα υγείας
  • 1 λίτρο γάλα σόγιας
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1/4 κουταλιού του γλυκού κανέλα     

    Εκτέλεση

  • Ζεσταίνετε το γάλα σόγιας σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτετε δύο κουταλιές ζάχαρη, την κανέλα και τη βανίλια.
  • Ρίχνετε το ρύζι και σιγοβράζετε για 30 λεπτά περίπου.
  • Όταν το ρύζι έχει κάψει, προσθέτετε τα σπασμένα κομμάτια σοκολάτας  και ανακατεύετε καλά.
  • Συνεχίζετε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά, ανακατεύοντας συχνά.
  • Αν θέλετε να το σερβίρετε παγωμένο όπως το απλό ρυζόγαλο το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μιάμιση ώρα. http://www.newsbeast.gr