Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Κρουασάν βουτύρου Απολαύστε ένα νόστιμο και γεμάτο πρωινό
Υλικά για 2-4 άτομα
Για τη ζύμη
- 70 γραμμάρια ζάχαρη
- 1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 250 γραμμάρια βούτυρο μαργαρίνη
- 1 κρόκο αυγού μαζί με 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη για το άλειμμα
- 15 γραμμάρια ξερή μαγιά
- 250 γραμμάρια χλιαρό γάλα
- 500 γραμμάρια αλεύρι δυνατό
Για την κρέμα
- 20 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 70 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κρόκος αuγού
- 20 ml ρούμι
- 400 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
- 50 γραμμάρια αμυγδαλόσκονη
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
- Σε ένα μπολ ρίχνετε το χλιαρό γάλα με τη μαγιά και 60 γρ. από το αλεύρι.
- Ανακατεύετε να γίνουν χυλός και τα αφήνετε σε ζεστό μέρος για 5' να διογκωθεί το μείγμα.
- Βάζετε το αλεύρι σε μια λεκάνη με τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Κάνετε μια γούβα στη μέση και ρίχνετε το μείγμα μαγιάς γάλακτος.
- Ανακατεύετε και ζυμώνετε να γίνει ένα ζυμάρι.
- Το καλύπτετε με μεμβράνη και το αφήνετε σε ζεστό μέρος για 40' να διογκωθεί.
- Έπειτα βάζετε τη ζύμη σε ένα αλευρωμένο πάγκο ή τραπέζι και την ανοίγετε λίγο με έναν πλάστη σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο.
- Σκορπίζετε πάνω κομματάκια από το βούτυρο, περίπου το 1/3 του βουτύρου, και διπλώνετε στα τρία.
- Ανοίγετε φύλλο με τον πλάστη, σκορπίζετε κι άλλα κομματάκια και ξαναδιπλώνετε στα τρία.
- Ανοίγετε πάλι φύλλο, σκορπίζετε και τα τελευταία κομματάκια, ξαναδιπλώνετε και ξανανοίγετε φύλλο.
- Επαναλαμβάνετε μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο καλά στη ζύμη.
- Διπλώνετε πάλι και καλύπτετε με μεμβράνη.
- Αν θέλετε τη βάζετε στο ψυγείο σκεπασμένη και την επομένη μέρα τη χρησιμοποιείτε.
Για την κρέμα
- Χτυπάτε το βούτυρο να αφρατέψει καλά και ρίχνετε τη ζάχαρη.
- Συνεχίζετε το χτύπημα και ρίχνετε τον κρόκο αυγού και αφού απορροφηθεί ρίχνετε λίγο λίγο το ρούμι.
- Τέλος ρίχνετε το κορν φλάουρ και την αμυγδαλόσκονη.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε και διπλώνετε τη ζύμη σε φύλλο 3 φορές.
- Στο τέλος την ανοίγετε σε 1 φύλλο και κόβετε οριζόντιες λωρίδες.
- Τις κόβετε σε ζίγκ ζαγκ και σχηματίζετε φαρδιά σχετικά μεγάλα τρίγωνα.
- Τυλίγετε κάθε τρίγωνο από τη βάση προς την κορυφή τραβώντας το
ελαφρά μια και είναι ελαστικό και τα τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Εκεί τα φτιάχνετε σε σχήμα μισοφέγγαρου.
- Ανακατεύετε τον κρόκο με τη ζάχαρη και αλείφετε τα κρουασάν.
- Ρίχνετε αν θέλετε λίγο αμύγδαλο φιλέ και φουρνίζετε. Ψήνετε στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά.
- Έπειτα τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς.
- Τα κόβετε στα 2 μέχρι τέλος, γεμίζετε με κρέμα και καπακώνετε. Ξαναφουρνίζετε για 3 λεπτά ακόμα.
- Ξεφουρνίζετε και τα τρώμε χλιαρά ή και κρύα, αφού πασπαλίσετε προαιρετικά με ελάχιστη άχνη.http://www.newsbeast.gr