Μαρμελάδα βατόμουρο Εύκολη και αρωματική συνταγή

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 κιλό βατόμουρα
  • 800 γραμμάρια ζάχαρη
  • Χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι     

    Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε τα βατόμουρα και τα πλένετε. Στη συνέχεια τα τοποθετείτε με τη ζάχαρη εναλλάξ σε μια κατσαρόλα και τα αφήνετε λίγες ώρες ώστε να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Αφού δείτε πως είναι έτοιμα τα βράζετε σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις βράσει λίγο με μια κουτάλα ή την κουτάλα του πουρέ για πιο εύκολα τα πατάτε ελαφρά για να γίνουν σαν πουρέ.
  • Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και προσθέτετε στο τέλος χυμό λεμονιού.
  • Μοιράζετε σε αποστειρωμένα βάζα και διατηρείτε σε δροσερό μέρος. http://www.newsbeast.gr