Σουτζουκάκια με πατάτες στο φούρνο

Υλικά για 4-6 μερίδες

Για τα σουτζουκάκια
  • Μισό κιλό αρνίσιο κιμά
  • Ένα κρεμμύδι
  • Δύο φέτες ψωμί
  • Τέσσερις σκελίδες σκόρδο
  • 250 γραμμάρια πράσινες ελιές
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κύμινο
Για τις πατάτες
  • 3 - 4 πατάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμος ξερός
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3 κουταλιές του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι   

    Εκτέλεση

  • Ζυμώνετε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, το αλατοπίπερο και το ψωμί, που έχετε μουσκέψει και στραγγίσει.
  • Πλάθετε μακρόστενα σουτζουκάκια και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τις πατάτες.
  • Σε ταψί, καθαρίζετε τις πατάτες σε κύβους και προσθέτετε τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και νερό ή ζωμό ίσα ίσα να τις σκεπάζει.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Έπειτα, προσθέτετε τα σουτζουκάκια πάνω από τις πατάτες.
  • Ψήνετε στους 180 °C για περίπου 45 - 60 λεπτά.
  • Όταν τα σουτζουκάκια πάρουν χρώμα, περιχύνετε με χυμό λεμονιού και προσθέτετε τη ρίγανη.
  • Σερβίρετε τα σουτζουκάκια με τις πατάτες ζεστά.http://www.newsbeast.gr/