Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Χαλβάς με ταχίνι Φτιάξτε ένα από τα πιο αγαπημένα νηστίσιμα γλυκά
Υλικά για 4-6 άτομα
- 1 κιλό ταχίνι από 100% πολτοποιημένο σουσάμι
- 700 γραμμάρια ζάχαρη
- 100 ml νερό
Για τη γέμιση
- φιστίκια Αιγίνης αποφλοιωμένα
- 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια σκόνη
- 2 κουταλιές του γλυκού κακάο
- 1 ολόκληρη σοκολάτα λιωμένη
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα, βράζετε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει καραμέλα στους 125 βαθμούς (χρησιμοποιείτε θερμόμετρο ζάχαρης).
- Για καλύτερο αποτέλεσμα, μετά τους 110 βαθμούς αρχίζετε να ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να ασπρίσει.
- Ρίχνετε την καραμέλα σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο μπολ πάνω στο ταχίνι. Αναδεύετε το μείγμα.
- Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα μαρίζ (από σιλικόνη) και ανακατεύετε.
- Τέλος προσθέτετε τα υλικά της αρεσκείας σας (τα φιστίκια και τη σοκολάτα) για την γεύση και αναδεύετε λίγο ακόμη.
- Βάζετε τον χαλβά σε παραλληλόγραμμο καλούπι. Τον αφήνετε αρκετές ώρες να κρυώσει και σερβίρετε.http://www.newsbeast.gr