Οι κοριοί άκουγαν, η Δικαιοσύνη όχι;

Απρόσμενη εξέλιξη στη δίκη για τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες του 2008-11 η απόφαση του δικαστηρίου να ακυρώσει μεγάλο μέρος των συνομιλιών που κατέγραψε ο «υπερκοριός» της ΕΥΠ. Πανηγυρίζουν οι κατηγορούμενοι.

Πλήθος ερωτημάτων απλώνονται γύρω από τη χθεσινή απόφαση του A' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το σκάνδαλο των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων, στη γνωστή υπόθεση Koriopolis, καθώς κρίθηκε πως πρέπει να κηρυχτεί άκυρο μεγάλο μέρος των συνομιλιών που καταγράφηκαν από τον υπερκοριό της ΕΥΠ για την υπόθεση αυτή.
Η χθεσινή δικαστική εξέλιξη προκάλεσε πολλά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όμως πέρασε στα «ψιλά» των περισσότερων συστημικών μέσων ενημέρωσης.
Σε αυτά που διατηρούν φιλική σχέση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν υπήρχε μέχρι αργά το βράδυ ούτε αναφορά της είδησης, παρότι ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε προ πολλού απαλλαχθεί των κατηγοριών. Ομως ακόμα και στον ΣΚΑΪ του ορκισμένου εχθρού (;) Γ. Αλαφούζου, το θέμα είχε δυσανάλογη προβολή σε σχέση με τις εκατοντάδες ώρες τηλεοπτικού προγράμματος που έχουν χρησιμοποιηθεί για τον ίδιο σκοπό.
Διακριτική στάση διατηρεί, εκτός από τα μέσα ενημέρωσης που διεκδικεί ο Ιβάν Σαββίδης (διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Μπέο), και ο όμιλος 24Media. Θυμίζουμε πως παλαιότερα δημοσιεύματα της εφημερίδας Documento είχαν εγκαίρως αναδείξει δημοσιογραφικά τους ισχυρισμούς περί προβληματικών απομαγνητοφωνήσεων. Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, πάντως, χαρακτήρισαν την απόφαση «τρελή». Ολοι δικαιωμένοι, λοιπόν, εκτός από το ποδόσφαιρο, τη δικαιοσύνη και την κοινή λογική.
• Αναλυτικό ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, Τετάρτη 24 Μαΐου.