Μυρωδάτη μηλόπιτα.Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά για 6 άτομα

  • 500 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • Χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 50 γρ. ταχίνι
  • 1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
  • 50 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 2 κ.σ. ζάχαρη στέβια
  • 2 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 100 γρ. σταφίδες
  • 100 γρ. καρύδια
  • 2 μεγάλα μήλα κομμένα σε φέτες
  • Λίγη κανέλα και γαρίφαλο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση      Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη στέβια μαζί με το ελαιόλαδο, το ταχίνι και το χυμό από τα πορτοκάλια που έχουμε διαλύσει μέσα τη σόδα. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά μαζί με το γάλα, τις βανίλιες και την κανέλα ανακατεύοντας συνέχεια. Τελευταία ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με τα καρύδια και τις σταφίδες και φτιάχνουμε μία ωραία γέμιση. Παίρνουμε ένα ταψί που έχουμε περάσει με λίγη μαργαρίνη και αδειάζουμε μέσα ομοιόμορφα τη γέμιση. Από πάνω τοποθετούμε τα μήλα κομμένα σε φέτες και τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και λίγο γαρίφαλο. Ψήνουμε τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 50 λεπτά ώστε να ροδίσουν τα μήλα και να στεγνώσει η γέμιση. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.http://www.newsbeast.gr