Πωλούνται 20.000 ακίνητα λόγω φόρων και δανείων...

Πωλητήριο σε πάνω από 20.000 κατοικίες έχουν «βάλει» κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου οι ιδιοκτήτες που αδυνατούν να...
φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους,
κυρίως δε στην αποπληρωμή του στεγαστικού τους δανείου. Υπό τον φόβο δεσμεύσεων λογαριασμών και πιθανής κατάσχεσης της περιουσίας τους, προχωρούν σε δελεαστικές προσφορές στην αγορά κατοικίας, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Λίτσα, επικεφαλής της εταιρείας πιστοποιημένων εκτιμητών ακινήτων GLP Values, που συνεργάζεται με τραπεζικά ιδρύματα για την πραγματοποίηση εκτιμήσεων ακινήτων, περίπου το 10 - 15% του σημερινού αποθέματος απούλητων ιδιοκτησιών, δηλαδή 20.000 - 25.000 ακίνητα, αφορά σε τέτοιες περιπτώσεις.

«Πρόκειται για ανθρώπους που έκαναν υπομονή την τελευταία διετία, αναμένοντας τη βελτίωση των συνθηκών στην οικονομία και στην αγορά κατοικίας, ώστε να εξασφαλίσουν καλύτερη τιμή για τα ακίνητά τους. Πλέον, οι εν λόγω ιδιοκτήτες σπεύδουν να διαθέσουν τα ακίνητά τους άμεσα, εκτιμώντας ότι θα ασκηθούν πρόσθετες πιέσεις στις τιμές των κατοικιών, υπό το βάρος και των ακινήτων που θα εκπλειστηριαστούν, τα οποία θα προκαλέσουν απότομη αύξηση της προσφοράς», αναφέρει ο κ. Λίτσας.

Ήδη μάλιστα, αυτή η διαδικασία έχει ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες, καθώς έχει βελτιωθεί η ζήτηση για κατοικίες, κυρίως από ξένους ή και Έλληνες, σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε τουριστικά αξιοθέατα, λόγω της μεγάλης απήχησης που έχει εσχάτως η δραστηριότητα των βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων σε ξένους επισκέπτες, μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών, όπως η Airbnb. Κατά κανόνα, τα προς πώληση ακίνητα είναι μεγάλης ηλικίας και σπάνια αφορούν στην κύρια κατοικία των πωλητών...

newsbeast.gr