Γαριδομακαρονάδα

Υλικά συνταγής
1 πακέτο μακαρόνια
1 συσκευασία γαρίδες [700-800 γρ.περίπου] κατεψυγμένες ή φρέσκιες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη [προαιρετικά αν σας αρέσουν τα καυτερά] ή πάπρικα
1/4 κούπας ελαιόλαδο

2 συσκευασίες  ντοματάκια κονκασέ  ή 4-5 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κ.γ. ζάχαρη
1/4 κούπας φλ. λευκό ξηρό κρασί ή ούζο αν σας αρέσει το ούζο και θέλετε πιο έντονη γεύση
Μαϊντανός ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το εντεράκι τους, βγάζουμε τα κελύφη  και τα κεφάλια και αφήνουμε μόνο τις ουρίτσες.
Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε τα κεφαλάκια της γαρίδας σε 3/4 ποτήρι νερό να βράσουν για 2-3′ για να πάρουμε στραγγισμένο το ζωμό τους.
Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το σκόρδο και τις γαρίδες και τα σοτάρουμε. Σβήνουμε με το κρασί ή το ούζο.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ βγάζουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τον ντοματοπελτέ, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, την πιπερίτσα ή πάπρικα, τον μαϊντανό και το ζωμό από τα κεφαλάκια που βράσαμε.  Σκεπάζουμε να σιγοβράζουμε για 15′ περίπου. 3′ -4′ πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε και τις γαρίδες.
Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια. Αν θέλουμε τα μακαρόνια μας να απορροφήσουν όλη τη σάλτσα, βράζουμε τα μακαρόνια στο μισό χρόνο απ΄ότι τα βράζουμε συνήθως και προσθέτουμε τα μισοβρασμένα μακαρόνια στην κατσαρόλα με τις γαρίδες βάζοντας και 2 ποτήρια από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για τον υπόλοιπο μισό χρόνο βρασμού τον μακαρονιών,προσθέτοντας λίγο ακόμη νερό που έβρασαν τα μακαρόνια.
Αν θέλουμε ξεχωριστά τα μακαρόνια, τα βράζουμε κανονικά τα στραγγίζουμε τα λαδώνουμε, σερβίρουμε στα πιάτα και ρίχνουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα σε κάθε πιάτο ξεχωριστά. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό και με τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

sintayes.gr