Πατατοκροκέτες με μπέικον & τυρί. Μία συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις

Υλικά
  • 1 κιλό πατάτες πλυμένες και ξεφλουδισμένες,
  • 80 γρ. μπέικον,
  • 150 γρ. γραβιέρα ανάλατη,
  • 25 γρ. παρμεζάνα τριμμένη,
  • αλεύρι,
  • 1 αβγό χτυπημένο,
  • φρυγανιά,
  • λάδι για τηγάνισμα.
Εκτέλεση Περνάτε τις πατάτες από τη μηχανή του πουρέ (ή καλύτερα τις λιώνετε με το πιρούνι) προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα και τις αφήνετε να κρυώσουν.
Σε λίγο λάδι, τσιγαρίζετε ελαφρά το μπέικον και στη συνέχεια το κόβετε μαζί με τη γραβιέρα σε πολύ μικρά κομματάκια.
Πλάθετε στρογγυλές κροκέτες μέτριου μεγέθους, κάνετε προσεκτικά μια τρυπούλα στο κέντρο της καθεμιάς, γεμίζετε με το μπέικον και το τυρί και την κλείνετε.
Αφού περάσετε τις κροκέτες από το αλεύρι, το χτυπημένο αβγό και τη φρυγανιά, τις τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό λάδι.
Όταν ροδίσουν, τις στραγγίζετε και τις πασπαλίζετε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρονται ζεστές, με μια ωραία σαλάτα με λαχανικά της εποχής.  www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων