Φτιάξτε τα δικά σας σπιτικά ζυμαρικά:Η συνταγή-πασπαρτού για όλα τα είδη

Τα ζυμαρικά είναι χαμηλά σε λίπη και πρωτεΐνες, ενώ περιέχουν υδατάνθρακες, μεταλλικά στοιχεία καθώς τις πολύτιμες για τον οργανισμό μας Β1 και Β2 .Η βιταμίνη Β1 βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του νευρικού συστήματος,
ενώ η βιταμίνη Β2 κάνει καλό στην όραση και συμβάλλει στη δημιουργία υγιούς δέρματος, μαλλιών και νυχιών.
Αν και έχουμε συνηθίσει να τα αγοράζουμε έτοιμα, μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας τα δικά μας γευστικά και υγιεινά σπιτικά ζυμαρικά.
Συνταγή για όλα τα είδη των ζυμαρικών
Υλικά
500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 με 2 κουταλιές ελαιόλαδο
5 αυγά
Εκτέλεση
Χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και το ελαιόλαδο. Ζυμώστε καλά το μείγμα. Αν χρειαστεί, προσθέστε στο μείγμα νερό. Εάν η ζύμη σας «κολλάει» προσθέστε λίγο αλεύρι και συνεχίστε να ζυμώνετε. Όταν η ζύμη σας θα έχει γίνει απαλή, τυλίξτε τη με μεμβράνη και αφήστε την μέσα στη μεμβράνη για μισή ώρα. Απλώστε τη ζύμη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίξτε την με έναν πλάστη. Όσο πιο λεπτή, τόσο πιο καλή! Τέλος, κόψτε τη σε λεπτά κομμάτια στο σχήμα που εσείς θέλετε.
Αφού έχετε δώσει το σχήμα που επιθυμείτε, πρέπει να κρεμάσετε ή να απλώσετε τα ζυμαρικά σας όπου σας είναι εύκολο για να τα ξηράνετε. Μετά από 24 ώρες μπορείτε να τα μαζέψετε και να τα αποθηκεύσετε σε δοχεία. Αυτό θα τα διατηρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Μπράβο σας! Τώρα, έχετε τα δικά σας πεντανόστιμα σπιτικά ζυμαρικά!http://www.govastileto.gr