Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017

πανακότα με λικέρ μαστίχας

Υλικά:
500 ml γάλα
350 γρ κρέμα γάλακτος
150 ml λικέρ μαστίχας
200 γρ ζάχαρη
20 γρ ζελατίνες

Εκτέλεση:
Βάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να μαλακώσουν. Βράζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη και αφού πάρει μια βράση ρίχνουμε μέσα τις ζελατίνες και το ανακατεύουμε κάτω από τη φωτιά. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα και το λικέρ μαστίχας. Παίρνουμε το μίγμα, το μοιράζουμε σε φορμάκια και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον τρείς ώρες. Τέλος το γαρνίρουμε με μαρμελάδα της επιλογής μας.