Πετάξτε το μίξερ και φτιάξτε κέικ στην κατσαρόλα! Μια διαφορετική συνταγή

Υλικά
1 βιταμ 1 1/2 ποτήρια φαρίνα (1/2 πακετο) 2 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτήρια νερό 8-10 κουταλιές κακάο (χωρίς ζάχαρη) 5 αυγά 3 βανίλιες 1/2 κουτάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική

Εκτέλεση Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βιταμ , το νερό και τη ζάχαρη. Αφού λιώσει το βιταμ ρίχνουμε το κακάο και το αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις. κρατάμε στην άκρη 2 ποτήρια από το μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει (το βάζουμε στο νεροχύτη με κρύο νερό σαν μπεν μαρί, για να κρυώσει πιο γρήγορα). Αφού κρυώσει ρίχνουμε στο μείγμα και τα αυγά, τα οποία τα έχουμε χτυπήσει πρώτα με το σύρμα. Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε βάλει τις βανίλιες, τη σόδα και το αλάτι Ανακατεύουμε καλά να γίνει μια λεία ζύμη, το βάζουμε σε αλευρωμένο ταψί μακρόστενο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 στον αέρα Το βγάζουμε, το κόβουμε, το τρυπάμε παντού (για να ρουφήξει καλά το σιρόπι του) και το περιχύνουμε με το μείγμα που έχουμε κρατήσει
Extra tip Μην ξεχάσετε ότι το κέικ πρέπει να είναι ζεστό και το σιρόπι χλιαρό     www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων