Κλείνουν νηπιαγωγεία στα χωριά...

Το ένα – μετά το άλλο κλείνουν τα σχολεία στην περιφέρεια με αφορμή και τη συνεχή μείωση του μαθητικού δυναμικού.

Από φέτος, σύμφωνα με...

απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας που δημοσιεύθηκε χθες, δεν θα λειτουργήσουν άλλα δύο νηπιαγωγεία, στην Όσσα του Δήμου Τεμπών και στην Κρήνη του Δήμου Φαρσάλων ενώ διατηρείται η απόφαση για αναστολή λειτουργίας σε τέσσερα ακόμη νηπιαγωγεία του νομού που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως γράφει η Ελευθερία της Λάρισας, η μείωση του μαθητικού δυναμικού αποδίδεται στα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης που διόγκωσε τόσο το δημογραφικό πρόβλημα (αύξηση της υπογεννητικότητας κλπ) όσο και στην αύξηση της ανεργίας με αποτέλεσμα να εγκαταλείπουν την περιφέρεια ακόμη και οικογένειες αλλοδαπών που είχαν εγκατασταθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Δημ. Παπαποστόλου σημειώνει πως «το πρόβλημα δεν αφορά μόνο σε νηπιαγωγεία της περιφέρειας που κλείνουν αλλά και στα δημοτικά σχολεία της πόλης που μειώνεται ο αριθμός των τμημάτων στην Α’ τάξη αλλά δεν κλείνουν».

Η απόφαση για αναστολή λειτουργίας και άλλων νηπιαγωγείων επιβεβαιώνει τη σταδιακή αλλά εμφανή πλέον μείωση του μαθητικού δυναμικού και στον νομό Λάρισας όπως και στη μείωση του αριθμού των εγγραφών μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία.

Φέτος για παράδειγμα, στην Α’ τάξη δημοτικών σχολείων του νομού οι εγγραφές νέων μαθητών μειώθηκαν κατά 184 παιδιά (από 2.736 πέρυσι σε 2.632 φέτος). Μέγεθος που αντιστοιχεί με «λουκέτο» σε ένα 10θέσιο Δημοτικό Σχολείο...http://nonews-news.blogspot.gr