Τσιπούρα στον φούρνο με πατάτες και μυρωδικά

Υλικά:

1-2 τσιπούρα περίπου 1,5 κιλό
2 κλωναράκια σέλινο με τα φύλλα του

Μαϊντανός 4-5 κλωναράκια
Σκόρδο 2 σκελίδες σε φέτες
Κόλιανδρος ξερός 1 κουταλάκι του γλυκού
Θυμάρι 1 κουταλάκι του γλυκού, ξερό και μερικά κλωναράκια φρέσκο
Λίγο πιπέρι καγιέν τριμμένο
Ελαιόλαδο
1 λάιμ σε φέτες
1 λεμόνι σε φέτες
1 λεμόνι χυμός
Αλάτι
Πιπέρι φρέσκο τριμμένο
150 ml λευκό ξυρό κρασί

Εκτέλεση:


1. Πλένετε και καθαρίζετε την τσιπούρα αφαιρώντας τα λέπια, τα βράγχια και τα εντόσθια. Την αλατοπιπερώνετε εξωτερικά και στην κοιλιά και βάζετε μέσα στην κοιλιά το σκόρδο, το μαϊντανό και το σέλινο. Κάνετε δύο σχισμές στο ψάρι για να ψηθεί καλύτερα. Κόβετε τα μοσχολέμονα και το λεμόνι σε λεπτές ροδέλες.

2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και βάζετε τις πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες. Από πάνω του και δίπλα του τοποθετείτε τις ροδέλες των λεμονιών.

3. Σε ένα μπολ χτυπάτε το λάδι με το θυμάρι, το πιπέρι καγιέν, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το κρασί, Κρατήστε λίγο για αργότερα. Και περιχύνετε και ψήνετε τις πατάτες για 20 λεπτά. Κρατήστε λίγο για αργότερα.

4. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο προσεκτικά και βάζετε μέσα το ψάρι. Περιχύνετε με το υπόλοιπο μείγμα του λαδολέμονου, το πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο, το φρέσκο θυμάρι και σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο.

5. Ψήνετε την τσιπούρα στο φούρνο περίπου 35 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός της. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε το ψάρι με τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρώμα. http://www.govastileto.gr