Ταλαιπωρία τέλος: Οδική βοήθεια εντός μίας ώρας-Διαφορετικά, πρόστιμα έως 20.000 ευρώ

Με βαριά πρόστιμα κινδυνεύουν οι εταιρείες οδικής βοήθειας αν δεν ανταποκριθούν στην κλήση των πελατών τους εντός μίας ώρας. Το πρόστιμο φτάνει στα 20.000 ευρώ.


Η σχετική πρόβλεψη υπάρχει στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου όπου με τις διατάξεις του υπουργείου Υποδομών αναθεωρείται το πλαίσιο λειτουργίας των εταιρειών οδικής βοήθειας.

Πλέον μεταξύ των αλλαγών που επέρχονται είναι και η υποχρέωση της εταιρείας οδικής βοήθειας να πηγαίνει στο σημείο που καλεί ο πελάτης της το αργότερο εντός μίας ώρας απ’ τη στιγμή που θα ειδοποιηθεί.

Ειδικότερα στις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων οδικής βοήθειας οχημάτων είναι να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου και όλες τις ημέρες του χρόνου και να παρέχουν άμεση και ποιοτική βοήθεια, δηλαδή ανταπόκριση με το κατάλληλο προσωπικό και όχημα εντός μίας ώρας από την κλήση.

Μάλιστα σε περίπτωση που κάποια εταιρεία δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της προβλέπονται πρόστιμα από 5.000 έως 20.000 ευρώ!

Επιπλέον με πρόστιμα από 10.000 έως 50.000 ευρώ τιμωρούνται φυσικά ή νομικά πρόσωπα που προσφέρουν οδική βοήθεια χωρίς τη σχετική βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας.

Από 5.000 ευρώ έως 10.000 ευρώ τιμωρούνται όσο δηλώνουν ψευδή στοιχεία στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Από 2.000 -5.000 ευρώ είναι τα πρόστιμα για τους συνεργάτες που δηλώνουν ψευδή στοιχεία προς την επιχείρηση οδικής βοήθειας με την οποία έχουν συμβληθεί.

Πηγή: iefimerida.gr