Κοτόπουλο σνίτσελ με παρμεζάνα και σπαγγέτι

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 κομμάτια φιλέτο κοτόπουλο ανοιγμένα και χτυπημένα για σνίτσελ
  • σπαγγέτι
  • ελαιόλαδο
  • ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • σκόρδο σε σκόνη
  • φύλλα δάφνης
  • 800 γρ. ξεφλουδισμένες και τριμμένες ντομάτες ή 2 κονσέρβες κονκασέ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • ξερό βασιλικό
  • 1/2 κούπα αλεύρι
  • 2 αυγά μεγάλα χτυπημένα με 2 κουταλιές νερό
  • 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
  • παρμεζάνα τριμμένη                           

    Εκτέλεση

  • Βάζετε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε και μαραίνετε το κρεμμύδι. Όταν έχει μαλακώσει προσθέτετε και το σκόρδο και μαγειρεύετε ακόμη 1 λεπτό.
  • Προσθέτετε τις ντομάτες, τη δάφνη, τον βασιλικό, αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Αφήνετε να σιγοβράσει για 15 περίπου λεπτά, να δέσει η σάλτσα.
  • Ρίχνετε μπόλικο αλατοπίπερο στο αλεύρι και αλευρώνετε τα φιλέτα κοτόπουλου.
  • Στη συνέχεια περνάτε τα φιλέτα από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά.
  • Τηγανίζετε τα φιλέτα και από τις 2 πλευρές, να ροδίσουν καλά. Βάζετε τα φιλέτα σε ταψί και από πάνω ρίχνετε την σάλτσα ντομάτας.
  • Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα ή (όπως προτιμώ εγώ) βάζετε τις κομμένες φέτες του τυριού πάνω από κάθε κομμάτι κοτόπουλο και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 15 - 20 λεπτά, να λιώσει και να αρχίσει να ροδίζει το τυρί.
  • Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σερβίρετε τα μακαρόνια με τα φιλέτα του κοτόπουλου και τη σάλτσα.           www.newsbeast.gr/