Κολοκυθόπιτα γλυκιά με μυζήθρα

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 κιλό κολοκύθα τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 6 κουταλιές της σούπας ξερή τριμμένη μυζήθρα
  • μισό φλιτζάνι ρύζι νυχάκι
  • 60 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
  • 160 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο         

    Εκτέλεση

  • Βάζουμε την κολοκύθα στο σουρωτήρι με το αλάτι και το ρύζι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να βγάλει τα υγρά της.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, την κανέλα, την ξερή τριμμένη μυζήθρα, 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις. Αλείφουμε το ταψί με ελαιόλαδο και στρώνουμε τα 4 φύλλα κρούστας, λαδώνοντας τα ένα ένα.
  • Αδειάζουμε και στρώνουμε τη γέμιση και γυρίζουμε προς τα μέσα τα περισσεύματα των φύλλων. Στρώνουμε από πάνω άλλα 3 φύλλα κρούστας καλά λαδωμένα.
  • Το φύλλο που περισσεύει είτε το κόβουμε είτε το στρίβουμε προς τα μέσα.
  • Ραντίζουμε με νερό και χαράζουμε την πίτα. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  • Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει, την κόβουμε και τη σερβίρουμε.               www.newsbeast.gr