Πλειστηριασμοί: Ποια ακίνητα βγαίνουν στο «σφυρί»

Άλλη μία «μαύρη» Τετάρτη και σήμερα με τα «σφυριά» να παίρνουν… θέση και τους πολίτες να βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνονται. Ο πυρετός των πλειστηριασμών ανεβαίνει συνεχώς συμπεριλαμβάνεται και η επέκταση για χρέη προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία από την Πρωτομαγιά.


Οι πλειστηριασμοί γίνονται κάτω από δυσμενείς για την κυβέρνηση συνθήκες με τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών να βρίσκονται στα συμβολαιογραφεία καθώς και τους αστυνομικούς να αντιδρούν.
«Δεν θα ξεσπιτώσουμε εμείς τους Έλληνες», υπογραμμίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, σε ανακοίνωσή της «με αφορμή τις τελευταίες διαταγές για την απασχόληση αστυνομικών στη φύλαξη συμβολαιογραφικών γραφείων».

Κατά την έναρξη της κρίσης το 2009, όταν ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων των ελληνικών τραπεζών ήταν σε μονοψήφιο ποσοστό, είχαν πραγματοποιηθεί 58.849 πλειστηριασμοί –εκ των οποίων 52.027 αφορούσαν σε ακίνητα, ενώ το 2016 –χρονιά της απεργίας των δικηγόρων και της αποχής των συμβολαιογράφων– οι πλειστηριασμοί που πραγματοποιήθηκαν περιορίστηκαν μόλις σε 4.800. Για το 2017, είχαν προγραμματιστεί στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας 5.600 πλειστηριασμοί ακινήτων αξίας 1,1 δισ. ευρώ, αλλά λόγω της δράσης «ακτιβιστών», αυτοί που τελικώς πραγματοποιήθηκαν ήταν πολύ λίγοι.

Η κατάσταση όπως επισημαίνεται στην έκθεση συμμόρφωσης παραμένει προβληματική, στον βαθμό που η δράση των ακτιβιστικών ομάδων αποτελεί καθημερινότητα στα δικαστήρια.

Οι πλειστηριασμοί


Ανάμεσα στους πλειστηριασμούς που θα διεξαχθούν ξεχωρίζουν ένα ακίνητα με ημιτελή κτίσματα στην Κηφισιά με τιμή πρώτης προσφοράς 6.700.000 ευρώ και το Speed Cat1 της Hellaw Speed Cat Shipping Company.

Μεταξύ άλλων στην πλατφόρμα έχουν αναρτηθεί:

  • To Speed Cat 1 με ελληνική σημαία. Πρόκειται για καταμαράν. Η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στα 700.000 ευρώ και πρόκειται για αναγκαστική κατάσχεση για ποσό 155.632 ευρώ. Το πλοίο είναι ελλιμενισμένο στα Αμπελάκια Σαλαμίνας, στη θέση Καμινάκη.
  • Αγρός επιφάνειας 9.976 τ.μ.στη θέση Καλυφτάκη του δήμου Κηφισιάς και δύο ημιτελή κτίρια επαγγελματικής χρήσης, που αποτελούνται από υπόγειο, ισόγειο, α' όροφο και β' όροφο, που βρίσκονται στο χώρο. Τα κτίρια είναι μερικώς αποπερατωμένα και έχει ολοκληρωθεί μόνο το στάδιο της κατασκευής του σκελετού των κτιρίων από οπλισμένο σκυρόδεμα. Τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί το ποσό των 6.700.000 ευρώ.
  • Αγροτεμάχιο 1.428,37 τμ στην κτηματική περιφέρεια του δήμου Μεγαρέων Αττικής εκτός σχεδίου πόλεως και διώροφο ακίνητο εντός του αγροτεμαχίου. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει καθοριστεί στα 365.000 ευρώ.
  • Οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο 1.150 τ.μ. καθώς και τα κτίσματα που υπάρχουν εντός του οικοπέδου, στη θέση «Παραλία» στον δήμο Ασπροπύργου με τιμή πρώτης προσφοράς 387.000 ευρώ.
  • Διαμέρισμα πρώτου ορόφου και χώρος στάθμευσης αυτοκινήτου στον δήμο Κηφισιάς, στη θέση Αδάμες, με τιμή πρώτης προσφοράς 243.000 ευρώ.
  • Στο Ηράκλειο θα γίνει πλειστηριασμός οικοπέδου που βρίσκεται στη Χερσόνησο και ανήκει σε ξενοδοχειακή εταιρεία. Τιμή πρώτης προσφοράς τα 63.500 ευρώ ενώ ο οφειλέτης χρωστά ποσό άνω των 14 εκατ. Ευρώ.
  • Μεζονέτα γνωστού ζευγαριού δημοσιογράφων που θα βγει σε πλειστηριασμό στην εμπορική αξία, ήτοι 221 χιλ. ευρώ.
  • Στο Κορωπί βιοτεχνικό - βιομηχανικό κτίριο συνολικής επιφάνειας 789 τ.μ.με πρώτης προσφορά 170 χιλ. Το ακίνητο ανήκει σε επιχείρηση ετικετοποιίας.
  • Πολυτελής μεζονέτα στον Χορτιάτη με τιμή πρώτης προσφοράς 240 χιλ. ευρώ για χρέος 230 χιλ. ευρώ.
  • Μεζονέτα με αποθήκη στην Ανάβυσσο εκπλειστηριάζεται για λογαριασμό της «HSBC BANK» με τιμή πρώτης προσφοράς τα 94 χιλ. ευρώ. in.gr