Σούπα βελουτέ με σπαράγγια

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
  • 1 ¼ φλιτζάνι τσαγιού ζωμός λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα σόγιας
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού λεμόνι
  • ¼ φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 450 γραμμάρια φρέσκα σπαράγγια
  • ¾ φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ζωμός λαχανικών
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο               

    Εκτέλεση

  • Ρίχνετε σε ένα τηγάνι τα σπαράγγια μαζί με το κρεμμύδι και το ζωμό λαχανικών και βράστε ώσπου τα λαχανικά να μαλακώσουν.
  • Έπειτα κρατήστε λίγα σπαράγγια για το γαρνίρισμα. Το υπόλοιπο μείγμα λαχανικών βάλτε το σε μπλέντερ και λιώστε το ώσπου να γίνει μαλακό και λείο.
  • Στο τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και προσθέστε αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Μην αφήσετε όμως το αλεύρι να σκουρύνει, αφήστε το μόνο για 2 λεπτά.
  • Ανακατέψτε στη συνέχεια τον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών και ανεβάστε τη θερμοκρασία. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να βράσει.
  • Στη συνέχεια ρίχνετε τον πουρέ λαχανικών και το γάλα σόγιας στο κατσαρολάκι.
  • Ανακατέψτε μέσα το γιαούρτι και το λεμόνι μέχρι να ζεσταθεί όλο το μείγμα καλά. Σερβίρετε σε μπολ σούπας και γαρνίρετε με σπαράγγια. www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων