Σούπα βελουτέ με σπαράγγια

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
  • 1 ¼ φλιτζάνι τσαγιού ζωμός λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα σόγιας
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού λεμόνι
  • ¼ φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 450 γραμμάρια φρέσκα σπαράγγια
  • ¾ φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ζωμός λαχανικών
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο               

    Εκτέλεση

  • Ρίχνετε σε ένα τηγάνι τα σπαράγγια μαζί με το κρεμμύδι και το ζωμό λαχανικών και βράστε ώσπου τα λαχανικά να μαλακώσουν.
  • Έπειτα κρατήστε λίγα σπαράγγια για το γαρνίρισμα. Το υπόλοιπο μείγμα λαχανικών βάλτε το σε μπλέντερ και λιώστε το ώσπου να γίνει μαλακό και λείο.
  • Στο τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και προσθέστε αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Μην αφήσετε όμως το αλεύρι να σκουρύνει, αφήστε το μόνο για 2 λεπτά.
  • Ανακατέψτε στη συνέχεια τον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών και ανεβάστε τη θερμοκρασία. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να βράσει.
  • Στη συνέχεια ρίχνετε τον πουρέ λαχανικών και το γάλα σόγιας στο κατσαρολάκι.
  • Ανακατέψτε μέσα το γιαούρτι και το λεμόνι μέχρι να ζεσταθεί όλο το μείγμα καλά. Σερβίρετε σε μπολ σούπας και γαρνίρετε με σπαράγγια. www.newsbeast.gr