Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σκύλος και παιδί: Πώς θα αποφύγετε τα ατυχήματα

Τα παιδιά αγαπούν τα σκυλιά και το αντίστροφο! Ωστόσο, η πολύ στενή επαφή του σκύλου με το παιδί, μπορεί να οδηγήσει σε εκνευρισμό του σκύλου, με αποτέλεσμα να επιτεθεί στο παιδί.


Έτσι, μια φαινομενικά φιλική αλληλεπίδραση παιδιού και σκύλου μπορεί να έχει δυσάρεστα αποτελέσματα. Τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε τέτοια περιστατικά;

1. Μην αφήνετε ποτέ το παιδί και το σκυλί χωρίς επίβλεψη. Οι ιδιοκτήτες σκύλων πρέπει να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν πότε ο σκύλος τους είναι εκνευρισμένος, ώστε να παρέμβουν εγκαίρως. Δεν λείπουν ωστόσο και οι περιπτώσεις όπου ο σκύλος μπορεί να δαγκώσει το παιδί μπροστά στα μάτια των γονιών.

Η Christine, Arhant από το Ινστιτούτο Kτηνοτροφίας και Προστασίας των Ζώων, του Κτηνιατρικού Πανεπιστημίου της Βιέννης και η ομάδα της προσπάθησαν να εξετάσουν γιατί οι επιθέσεις σκύλων είναι τόσο συχνές, ακόμη κι όταν οι γονείς-ιδιοκτήτες είναι παρόντες και πραγματοποίησαν διαδικτυακή έρευνα προσπαθώντας να αποκρυσταλλώσουν τη συμπεριφορά των γονιών κατά την αλληλεπίδραση σκύλου-παιδιού.

«Οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες γνωρίζουν τον κίνδυνο δαγκώματος του παιδιού από τον σκύλο», σημείωσε η Arhant. Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων ωστόσο, υποτιμούν τον συγκεκριμένο κίνδυνο όταν έχουν μικρότερα σκυλιά.2. Και ο δικός σας σκύλος μπορεί να εκνευριστεί. Ένας στους δύο γονείς και ιδιοκτήτες σκύλων, αφήνουν το παιδί να παίζει με τον σκύλο όσο θέλει, ενώ ισάριθμοι είναι εκείνοι που δεν είναι παρόντες όσο διαρκεί αυτό το παιχνίδι. “Συνήθως όταν το παιδί μας έρχεται σε επαφή με έναν ξένο σκύλο, είμαστε πολύ προσεκτικοί, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τον σκύλο της οικογένειας. Τις περισσότερες φορές οι γονείς δεν σκέφτονται ότι ο αγαπημένος τους σκύλος μπορεί να δαγκώσει το παιδί, γιατί παίρνουν ως δεδομένο ότι ο σκύλος τους είναι πιο υπομονετικός από άλλους. Δεν είναι όμως έτσι. Είναι σημαντικό να υπάρχει σεβασμός στην ανάγκη του σκύλου να ξεκουραστεί και να έχει τον δικό του χώρο”, σημειώνει η επικεφαλής της έρευνας.

3. Σεβαστείτε την ανάγκη του σκύλου για τον δικό του χώρο. Ο σκύλος χρειάζεται χρόνο για ξεκούραση μακριά από τα μικρά παιδιά, που είναι γεμάτα με ενέργεια και διάθεση για παιχνίδι. Με την απομόνωση, όχι μόνο θα εξασφαλίσετε ότι ο σκύλος θα είναι ήρεμος και φιλικός, αλλά και την ασφάλεια του παιδιού.
H έλλειψη χώρου και χρόνου για ξεκούραση, μπορεί να προκαλέσει ευερεθιστότητα στον σκύλο, με αποτέλεσμα να εκνευριστεί και να δαγκώσει το παιδί. Για αυτό είναι σημαντικό, να μην αφήνετε σκύλο και παιδί χωρίς επιτήρηση. Επίσης, χρειάζεται καθοδήγηση του παιδιού για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται στον σκύλο και –όταν χρειάζεται- απομάκρυσνη του σκύλου από το παιδί.4. Τα παιδιά δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τον κίνδυνο. Ένα παιδάκι που θέλει να παίξει, δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι ο σκύλος δεν θέλει όλη την ώρα κάποιον να τρέχει από πίσω του και να τον ακουμπά. Aν ο σκύλος εκνευριστεί ή αισθανθεί ότι περιορίζεται μπορεί να γρυλλίσει, να γλείψει το παιδί ή να χασμουριέται.

Ωστόσο, ένα μικρό παιδί δεν μπορεί πάντα να ερμηνεύσει αυτά τα σημάδια. Ακόμη και ένα σκυλί που γρυλλίζει ή δείχνει τα δόντια του, για ένα μικρό παιδί είναι ένα σκυλί που χαμογελάει.Πηγή:stogiatro.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ειδικοί κατέγραψαν 46 αρνητικές συνέπειες των social media

Νέα μελέτη προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για τις επιπτώσεις από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Είναι αναμφισβήτητο ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έφεραν πολυεπίπεδες μεταβολές και μικρές αλλά και μεγάλες επαναστάσεις σε κάθε τομέα της προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

«Ταφόπλακα» στις λαϊκές αγορές από τον Άδωνι!

Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο Πισσαρίδη, που οδηγεί στον αφανισμό τις μικρές επιχειρήσεις των αγροτών – παραγωγών Νέο γύρο σφοδρών αντιδράσεων προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που αλλάζει άρδην το τοπίο στις λαϊκές αγορές.

Πώς οι ανατιμήσεις αλλάζουν την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών

Μέχρι τον Μάρτιο του 2022 εκτιμάται ότι θα διαρκέσει η επίδραση των ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες, μεταφορικό και ενεργειακό κόστος στις τελικές τιμές των προϊόντων διατροφής.

Πανσέληνος στον Κριό στις 20 Οκτωβρίου - Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Στις 20 Οκτωβρίου 2021, η Πανσέληνος σχηματίζεται στο ζώδιο του Κριού. Πρόκειται για ένα πύρινο φεγγάρι που έρχεται να ρίξει φως σε θέματα που αφορούν το θάρρος, τον ανταγωνισμό, την επιθετικότητα, τον αυθορμητισμό, το Εγώ μας.

Oι κωδικοί ΟΣΔΕ ανά Περιφέρεια που δίνουν τα επιπλέον 29 μόρια στους υποψήφιους Νέους Αγρότες 2021

Η συγκεκριμένη λίστα αφορά τα 12 μόρια (μέγιστο) που προσφέρει το κριτήριο του αρχικού προσανατολισμού της γεωργικής εκμετάλλευσης σε τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας και τα 17 μόρια (μέγιστο) σύμφωνα με το κριτήριο συμβολής του επιχειρηματικού σχεδίου σε στόχους και τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας.

Έδεσσα: «Λουκέτο» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού

Μεγάλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα , με τα κρούσματα να πληθαίνουν διαρκώς, τους εμβολιασμούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις  αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών να αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων .

Ρωσία- ΝΑΤΟ: Ένα προαναγγελθέν διαζύγιο

Του Δημήτρη Λιάτσου * Τελικά ολοκληρώνεται ένα «διαζύγιο» το οποίο είχε γίνει οφθαλμοφανές από το 2015. Η Μόσχα αποφάσισε να  απαντήσει στην πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ να απελάσει οκτώ συνεργάτες της μόνιμης ρωσικής αντιπροσωπείας στην έδρα του Συνασπισμού, στις Βρυξέλλες.

Παπαρδέλες με αυγοτάραχο

Υλικά (για 4 άτομα) 250 γρ. παπαρδέλες (το μεγάλο αυτό ζυμαρικό εξισορροπεί την ένταση από το αυγοτάραχο, ενώ δίνει «σώμα» στη συνταγή) 80 γρ. βούτυρο 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Διπλάσιος έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ στους αγρότες με την ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με την κατανάλωση

Διπλάσιος ο λογαριασμός της ΔΕΗ που φτάνει στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με τους παραγωγούς να καλούνται να πληρώσουν ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με το ποσό που αναλογεί στην κατανάλωσή τους ακόμα και μετά την έκπτωση ενέργειας 30%.   

Καρέ χοιρινής μπριζόλας

ΥΛΙΚΑ (για 8 μερίδες)  1 καρέ χοιρινής μπριζόλας (περίπου 4 κιλά ενωμένα) Αλάτι, πιπέρι Για την επικάλυψη 4 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. μέλι 2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη