Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σκύλος και παιδί: Πώς θα αποφύγετε τα ατυχήματα

Τα παιδιά αγαπούν τα σκυλιά και το αντίστροφο! Ωστόσο, η πολύ στενή επαφή του σκύλου με το παιδί, μπορεί να οδηγήσει σε εκνευρισμό του σκύλου, με αποτέλεσμα να επιτεθεί στο παιδί.


Έτσι, μια φαινομενικά φιλική αλληλεπίδραση παιδιού και σκύλου μπορεί να έχει δυσάρεστα αποτελέσματα. Τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε τέτοια περιστατικά;

1. Μην αφήνετε ποτέ το παιδί και το σκυλί χωρίς επίβλεψη. Οι ιδιοκτήτες σκύλων πρέπει να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν πότε ο σκύλος τους είναι εκνευρισμένος, ώστε να παρέμβουν εγκαίρως. Δεν λείπουν ωστόσο και οι περιπτώσεις όπου ο σκύλος μπορεί να δαγκώσει το παιδί μπροστά στα μάτια των γονιών.

Η Christine, Arhant από το Ινστιτούτο Kτηνοτροφίας και Προστασίας των Ζώων, του Κτηνιατρικού Πανεπιστημίου της Βιέννης και η ομάδα της προσπάθησαν να εξετάσουν γιατί οι επιθέσεις σκύλων είναι τόσο συχνές, ακόμη κι όταν οι γονείς-ιδιοκτήτες είναι παρόντες και πραγματοποίησαν διαδικτυακή έρευνα προσπαθώντας να αποκρυσταλλώσουν τη συμπεριφορά των γονιών κατά την αλληλεπίδραση σκύλου-παιδιού.

«Οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες γνωρίζουν τον κίνδυνο δαγκώματος του παιδιού από τον σκύλο», σημείωσε η Arhant. Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων ωστόσο, υποτιμούν τον συγκεκριμένο κίνδυνο όταν έχουν μικρότερα σκυλιά.2. Και ο δικός σας σκύλος μπορεί να εκνευριστεί. Ένας στους δύο γονείς και ιδιοκτήτες σκύλων, αφήνουν το παιδί να παίζει με τον σκύλο όσο θέλει, ενώ ισάριθμοι είναι εκείνοι που δεν είναι παρόντες όσο διαρκεί αυτό το παιχνίδι. “Συνήθως όταν το παιδί μας έρχεται σε επαφή με έναν ξένο σκύλο, είμαστε πολύ προσεκτικοί, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τον σκύλο της οικογένειας. Τις περισσότερες φορές οι γονείς δεν σκέφτονται ότι ο αγαπημένος τους σκύλος μπορεί να δαγκώσει το παιδί, γιατί παίρνουν ως δεδομένο ότι ο σκύλος τους είναι πιο υπομονετικός από άλλους. Δεν είναι όμως έτσι. Είναι σημαντικό να υπάρχει σεβασμός στην ανάγκη του σκύλου να ξεκουραστεί και να έχει τον δικό του χώρο”, σημειώνει η επικεφαλής της έρευνας.

3. Σεβαστείτε την ανάγκη του σκύλου για τον δικό του χώρο. Ο σκύλος χρειάζεται χρόνο για ξεκούραση μακριά από τα μικρά παιδιά, που είναι γεμάτα με ενέργεια και διάθεση για παιχνίδι. Με την απομόνωση, όχι μόνο θα εξασφαλίσετε ότι ο σκύλος θα είναι ήρεμος και φιλικός, αλλά και την ασφάλεια του παιδιού.
H έλλειψη χώρου και χρόνου για ξεκούραση, μπορεί να προκαλέσει ευερεθιστότητα στον σκύλο, με αποτέλεσμα να εκνευριστεί και να δαγκώσει το παιδί. Για αυτό είναι σημαντικό, να μην αφήνετε σκύλο και παιδί χωρίς επιτήρηση. Επίσης, χρειάζεται καθοδήγηση του παιδιού για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται στον σκύλο και –όταν χρειάζεται- απομάκρυσνη του σκύλου από το παιδί.4. Τα παιδιά δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τον κίνδυνο. Ένα παιδάκι που θέλει να παίξει, δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι ο σκύλος δεν θέλει όλη την ώρα κάποιον να τρέχει από πίσω του και να τον ακουμπά. Aν ο σκύλος εκνευριστεί ή αισθανθεί ότι περιορίζεται μπορεί να γρυλλίσει, να γλείψει το παιδί ή να χασμουριέται.

Ωστόσο, ένα μικρό παιδί δεν μπορεί πάντα να ερμηνεύσει αυτά τα σημάδια. Ακόμη και ένα σκυλί που γρυλλίζει ή δείχνει τα δόντια του, για ένα μικρό παιδί είναι ένα σκυλί που χαμογελάει.Πηγή:stogiatro.gr

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλέλια Ρένεση για Νέα Σμύρνη: «Μαζέψτε τα μαντρόσκυλα και σκύψτε το κεφάλι»

Η Κλέλια Ρένεση έχει αποδείξει επαλειμμένα πως είναι από τα δημόσια πρόσωπα που δε διστάζει να πει την άποψή της και συχνά παίρνει θέση για βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία εκφράζοντας τις σκέψεις της με αρκετά αιχμηρό τρόπο. Αφορμή για το νέο δημόσιο ξέσπασμα της ηθοποιού στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια αστυνομικής βία στη Νέα Σμύρνη.

Με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια καλύπτονται με πάνελ 1.500 στρέμματα στον Δρυμό

Με «δέλεαρ» την προσφορά υψηλών τιµηµάτων για ετήσιο ενοίκιο που ανέρχονται στα 200 ευρώ το στρέµµα για συµβάσεις 25ετίας , µεσίτες οι οποίοι δρουν για λογαριασµό επενδυτών, «αλωνίζουν» την περιοχή και έχουν πείσει κυρίως ετεροαπασχολούµενους αγρότες κατόχους γης να π αραχωρήσουν τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά .

Καταναλωτές: Η πανδημία άλλαξε για πάντα αγορές και πληρωμές

Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη για μία σειρά από αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, σε ό,τι αφορά τόσο τις αγορές όσο και τις πληρωμές. Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι η «μη επαφή» ήρθε για να μείνει. Από τη μια το 50% των καταναλωτών θα συνεχίσει να ψωνίζει online μόδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης καταστημάτων μόδας GLAMI, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 4.000 απαντήσεις, ενώ από την άλλη, το 93% των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών σε φυσικό κατάστημα γίνονται πλέον ανέπαφα, σύμφωνα με την Mastercard.

Παιδική παχυσαρκία και bullying: Δύο συγκοινωνούντα δοχεία με τραγικές συνέπειες

«Το παιδί μου είχε πάντα την τάση να έχει κιλά. Οποιος δεν γνωρίζει την εξάρτηση από το φαγητό, δεν μπορεί να καταλάβει, η ζάχαρη και το αλάτι είναι ναρκωτικά. Ετσι πάχυνε. Είχαμε δυσκολίες να βρούμε ρούχα, να φορέσει ένα φόρεμα που ήθελε, να ακολουθήσει τις παρέες, ακόμη και λόγω ταχύτητας στο βάδισμα, να κάνει γυμναστική. Ολα αυτά οδήγησαν το παιδί να κλειστεί μέσα γιατί έτσι αισθανόταν ψυχολογικά καλύτερα.

Τι να κάνετε εάν ο σκύλος σας φοβάται το νερό...

Έχετε σίγουρα δει σκυλάκια-δεινούς κολυμβητές να κλέβουν την παράσταση ,όχι μόνο σε ταινίες αλλά και δίπλα σας σε κάποια παραλία! Ωστόσο υπάρχουν και τα σκυλάκια που φοβούνται το νερό. Πώς όμως θα μπορέσετε να μάθετε και στο δικό σας να κολυμπά χωρίς φόβο και πρωτίστως με ασφάλεια;

Και νέες αυξήσεις 3% έως 15,6% στους λογαριασμούς ρεύματος

Ανεβαίνουν οι χρεώσεις μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας του ΑΔΜΗΕ για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις χαμηλής και μέσης τάσης. Μειώσεις 2% στη βαριά βιομηχανία. Η απόφαση της ΡΑΕ.  Συνεχίζεται το σπιράλ… των αυξήσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικούς ρεύματος. Μετά τους προμηθευτές που ενεργοποίησαν τις ρήτρες χονδρεμπορικής τιμής εξαιτίας της έκρηξης του κόστους ενέργειας, τη σκυτάλη παίρνουν και οι διαχειριστές δικτύων.

Πρόσκληση Βενιάμη στους νέους να έρθουν στη θάλασσα – Βολές κατά ΕΕ και Cosco

Πρόσκληση στους νέους να ανακαλύψουν «μια θάλασσα ευκαιρίες» επιλέγοντας ως επαγγελματική διέξοδος το ναυτικό επάγγελμα, απευθύνει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών όπως τόνισε ο Πρόεδρός της κ. Θεόδωρος Βενιάμης μιλώντας στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Συμβούλιο Διεθνών Υποθέσεων με θέμα: «Η Διάσταση της Ναυτιλίας».

Εύκολο τιραμισού...

Υλικά 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 1 φλ. τσαγιού τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας 1 κ. σ. ποτό μπράντι (προαιρετικά) 2 φλ. τσαγιού καφέ εσπρέσο ή κάποιον άλλο δυνατό καφέ, παρασκευασμένο και σε θερμοκρασία δωματίου

Στο «φως» αρχαία πόλη 4.000 ετών στην ιρακινή έρημο...

Δέκα ομάδες από διεθνή Πανεπιστήμια εργάζονται στο νότιο Ιράκ και θα συνεχίσουν από τον Οκτώβριο τις ανασκαφές τους πάνω στη νέα ανακάλυψη που βρίσκεται στο Dhi Qar, όπου φιλοξενούνται πολλοί αρχαιολογικοί χώροι, συμπεριλαμβανομένων ναών ζιγκουράτ, αρχαίων τάφων και της λεγόμενης Οικίας του Αβραάμ. Ο αρχαίος αστικός οικισμός που πιστεύεται ότι χρονολογείται από τα

ΠΑΟΚ: Κλειστή ως ένδειξη διαμαρτυρίας η 4 - Δεν διανοούμαστε το διαχωρισμό συνοπαδών μας.

Η ανακοίνωση του συνδέσμου για τον διαχωρισμό εμβολιασμένων και μη στα γήπεδα Οι ΣΦ ΠΑΟΚ κλείνουν την ιστορική ΘΥΡΑ 4 ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτκή που ακολουθείται για εμβολιασμένους και μη στα γήπεδα , δηλώνοντας ότι «δεν διανοούμαστε το διαχωρισμό των συνοπαδών μας επ ί καμίας απολύτως βάσης , είτε αυτή είναι ιατρική , είτε κοινωνική ,