Σιμιγδαλένιος xαλβάς

Σκεύη / Συσκευές: 2 κατσαρόλες, 1 φόρμα του κέικ
Χρόνος Προετοιμασίας: 30’
Χρόνος Αναμονής: 1 ώρα
Μερίδες: 10-12
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριο
Υλικά
●        250 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
●        70 γρ. ελαιόλαδο
●        1 κ.γ. κανέλα

●        ξύσμα ενός πορτοκαλιού
●        150 γρ. σταφίδες μαύρες
●        200 γρ. αμύγδαλα
Υλικά για το σιρόπι
●        200 γρ. ζάχαρη
●        420 ml νερό
●        1 ξυλάκι κανέλας
●        φλούδα ενός πορτοκαλιού
Εκτέλεση
1) Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα του πορτοκαλιού και το ξυλάκι κανέλας σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη.
2)  Βάζουμε το λάδι σε μια μεσαία κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά.
3) Ρίχνουμε το σιμιγδάλι χονδρό, την κανέλα και το ξύσμα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να σκουρύνει ελαφρώς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
4) Ρίχνουμε το σιρόπι με προσοχή στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. 
5) Βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα του κέικ και τον αφήνουμε να κρυώσει περίπου μια ώρα μέχρι να ξεφορμάρουμε και να σερβίρουμε.
TIPS:
-  Όσο περισσότερο καβουρντίσουμε το σιμιγδάλι, τόσο πιο σκουρόχρωμος θα γίνει ο χαλβάς μας.
Αν έχετε βαρεθεί τις σταφίδες, βάλε αποξηραμένα cranberries!          tovima.gr