Μοσχαράκι στρογγανόφ.Ένα παραδοσιακό πιάτο από τη Ρωσία

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό μοσχάρι για κατσαρόλα, κομμένο σε λωρίδες
  • 6 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 500 γρ. μανιτάρια ολόκληρα
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
  • 3 κουταλάκια του γλυκού κόκκινη καυτερή σάλτσα
  • 1/3 του κουταλιού του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, χτυπημένη με χυμό μισού λεμονιού   

    Εκτέλεση

  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέτετε το μοσχάρι και το ροδίζετε.
  • Ρίχνετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε για λίγα λεπτά.
  • Ρίχνετε το ζωμό των λαχανικών και βράζετε το κρέας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε αλάτι, κόκκινη καυτερή σάλτσα και μοσχοκάρυδο.
  • Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος και το λεμόνι με ένα σύρμα και την αφήνετε στο ψυγείο όσο ετοιμάζετε το φαγητό.
  • Σερβίρετε αν θέλετε το κρέας με ταλιατέλες. www.newsbeast.gr